Dikili’de yeni su kaynağı bulundu

Dikilide yeni su kaynagıDikili Belediyesi’nin, Uzunburun Köyü ile Hindi Çiftliği arasında yaptırdığı jeoloji çalışmaları sonunda bulduğu memba suyu kalitesinde, içilebilir temiz su kaynağı için yapılan sondaj çalışmasında suya ulaşıldı.
İller Bankası tarafından, belediye dâhil edilmeden yapılan tesisatın eskimesi, İzmir – Çanakkale yol çalışmaları sırasında sık sık patlaması nedeniyle yaşanan su kesintileri kentte sıkıntı yaratmıştı. Bunun üzerine çalışmalar yapan Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak Uzunburun Köyü ile Hindi Çiftliği arasında yapılan jeoloji çalışmaları sonunda buradan olumlu raporlar alındığını söylemişti.

Yapılan yol çalışmaları ve uzun süren yasal yazışmaların ardından iş makineleri Karadağ’da, eski Uzunburun köyü mevkiine çıktı. Jeolojik çalışmaların ardından belirlenen yerlere ilk kepçe vuruldu. Yapılan sondaj çalışmasının ardından ise suya ulaşıldı. Suya ulaşmanın mutluluğunu yaşayan ve neşeli olduğu gözlenen Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, yaşlı Dikilililerle birlikte geldiği ilk sondaj çalışmasında suyun akmasının ardından alınan suyla yüzünü yıkadı, suyun tadını test etti. Altıparmak; “İşin zor kısmını başardık. En kısa zamanda halkımızı temiz ve yeni içme suyu ile buluşturacağız. Çalışanlarımızın gayretleri ile tüm imkânlarımızı seferber ettik. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Suyun bulunmasıyla neşelenen vatandaşlarda suyu test ettiler, tadına bakıp başlarını yıkadılar.

İş makineleri hattımızı tahrip etti
İçme suyunun 18 km uzakta ki Altınova’dan getirildiğini ancak yeni kaynağın ilçeye 3km uzaklıkta olduğunu ifade eden Altıparmak; “Zamanında İlçeye su hattı döşenirken Belediyenin yetki ve sorumluluğuna sokulmadan tamamı İller Bankası tarafından gerçekleşmiş ve Proje uygulanırken yapım tekniklerine genelde uyulmamış, isale hattının büyük bir bölümü İzmir – Çanakkale asfaltına paralel olarak döşenmiştir. Ağır tonajlı araçlar yüzünden eskiyen borular sık sık patlıyor. Bu da sıkıntılar yaşamamıza neden oluyordu” dedi.

Memba suyu kalitesinde yeni kaynak
Altıparmak; “Yaptığımız çalışmalar sonrası eski Uzunburun Köyü ile mevcut Hindi Çiftliği arasında jeoloji çalışmaları yaptırdık. Bu çalışmalar sonrası çok olumlu bir rapor elde ettik. Bu nedenle İlçemize, içme suyunu bu bölgeden getirmeye karar verdik. Gereken işlemleri hazırlamak epey zaman aldı. Nihayet sondaj çalışmaları için iş makinelerimizi, buranın yolunu da uygun hale getirerek belirlenen alana getirdik. Sondaj çalışmaları için ilk kepçeyi vurduk. İçilebilir temiz suya ulaştık. Çok mutluyum. En kısa zamanda halkımızı kaliteli bol içme suyuna kavuşturacağız. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Son teknoloji uygulanacak
Altıparmak; “Şebekemizi son teknolojiye göre sağlıklı ve güvenli bir şekilde Büyükşehir Belediyemizin de desteğiyle döşeyeceğiz. Bu arada elektrik harcamalarımız da hissedilir derecede en alt seviyeye düşecektir. Halkımız kesintisiz ve kaliteli suyu musluklarından akıtacaktır. Bu geçiş döneminde bütün halkımızı, bu işin başarılmasında samimiyetle katkılarını bekliyorum” dedi.

Saniyede 15 litre
Sondaj çalışmaları ile ilgili açıklama yapan şirket sahibi Muzaffer İnanç ise; “Büyük bir riski göze alarak burada sondaj çalışmalarına başladık. Eski sistemle çalışmak zordu. Yeni teknoloji olan havalı sistem kullandık. İlk sondajı tamamladık. Saniyede onbeş litre akan su bulduk. Çalışmalarımız devam ediyor. 5 ya da 6 kuyu daha açacağız. Dikili halkına hayırlı olsun” dedi.

Çalışanlara 100 TL harçlık
Önceki su kaynağının 18 km uzaklıktan sağlandığını ve yüksek rakamlı elektrik faturasına ve ağır tonajlı makinelerin boruların patlamasına neden olduğunu tekrarlayan Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, yeni su kaynağının 3 km mesafede Karadağ’ın Uzunburun mevkiinden yokuş aşağı gürül gürül akacağını ifade etti ve memba suyu tadında olduğunu ifade etti. Altıparmak suyun Kasım ayına kadar şehre verileceğini tekrarladıktan sonra sondaj alanında çalışan işçilere mutluluğunu ifade etmek için kendi cebinden 100 TL harçlık vermeyi de ihmal etmedi.

Oben Ulu

Dikili Belediyesi Basın Danışmanı