Alakır Vadisinde “Mikro Havza” Çalışması

DIGITAL CAMERAKaynak: mynet haber, 10 Kasım 2013
Karacaören Doğa, Kültür, Turizm, Tanıtma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Başar, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan mikro havza çalışmasının geç kalınmış ancak yerinde bir çalışma olduğunu söyledi.

Başar, yaptığı açıklamada, Alakır Vadisi’ne yapılması planlanan HES’lere karşı verdikleri mücadele bugüne kadar yalnız kaldıklarını, gelecekte yaşanacak sıkıntılar konusunda yaptıklara uyarılara kimsenin aldırış etmediğini savundu.

Alakır Vadisi’nde yaklaşık 7 yıldır devam eden HES mücadelesine dernek olarak hukuki yollara başvurduklarını, yaşanacak sorunlar hakkında toplumun her kesimine bilgi verdiklerini ifade eden Başar, “Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Alakır Vadisi’nde başlatılan mikro havza çalışması geç kalınmış ancak yerinde bir çalışma” dedi.

Böyle bir çalışmanın başlatılmasından dolayı sevinçli olduklarını kaydeden Başar, şöyle konuştu: “Yapılacak çalışmalar neticesinde Alakır Vadisi’nde bulunan köylerde tarım başta olmak üzere hayvancılık ve arıcılık konularında projeler geliştirilmesi benimsendi. İlgili köylere Orköy’ünde katkı yapması planlanmaktadır ancak projelerde yaşanabilecek en büyük sıkıntı sudur. Alakır Vadisi’ne yapılan ve yapılacak HES’ler nedeniyle projenin hayata geçirilmesinin zor olduğunu düşünüyoruz. İnşallah devletimizin yetkilileri bu sorunları görür ve doğru bir karar ortaya konulur.”