Su Hakkı aktivistleri toplanıyor!

Marsilya 2012 Alternatif Dunya Su Forumu25 Kasım’da ilkini yaptığımız aktivistler toplantısında konuştuklarımızı sizlerle de paylaşalım istedik.  Bir sonraki toplantımızı on beş gün sonra 9 Aralık Pazartesi günü 18.30-20.00 arasında kampanya ofisinde yapacağız.

Toplantıda konuştuklarımız ise şunlardı;

–          Sokak çeşmeleri istiyoruz: Sokak çeşmelerinin hem su hakkının hem de kültürel yaşamın bir parçası olduğu fikri temelinde tekrar canlandırılmasına yönelik çalışmalar yürüteceğiz. Bunun için sokak çeşmeleri bizler için neden önemli olduğuna dair notlarımızı bir araya getireceğiz. Sizler de neden sokak çeşmelerini istediğinizi kısa ya da uzun yazılarla bize iletebilirsiniz. Bize iletilen yazıları, notları web sitemiz de yayınlayacağımız gibi bunlardan bir el ilanı ya da broşür oluşturmaya karar verdik. Ayrıca #sokakçeşmeleriistiyoruz  (daha kısa ve anlaşılır bir başlık bulalım) hashtag ile daha geniş bir kesimin bu talep etrafında bir araya gelmesine çalışacağız.

–          Türkiye’nin 2023 yılına kadar hidrolik potansiyelin yüzde yüz kullanma hedefi doğrultusunda yaptığı sayısız HES projesinin yarattığı ekonomik, sosyal ve ekolojik yıkımları ele alan bir çalışma hazırlamak istiyoruz. Ama bizim hazırlayacağımız çalışma tek bir vadi ya da bölge üzerinden olsun, belirlediğimiz yerin bütün boyutlarıyla HES’lerden nasıl etkilendiğini araştıralım ve bu araştırma genel olarak HES’ler hakkında daha net bir fikir oluştursun dedik. Bu konuştuklarımız doğrultusunda öncelikle hangi bölgeyi ele alacağımıza karar vereceğiz ve bölgede araştırma yapabilecek birkaç arkadaş bulacağız.

Bu iki başlıkta da fikirlerinizi, önerilerinizi [email protected] adresinden bize iletebilirsiniz.

Bir sonraki aktivistler toplantısında görüşmek üzere hoşçakalın

 

Su Hakkı Kampanyası

www.suhakki.org

[email protected]