DİSK Ahmetler Köyü’ne çıkarma yaptı

disk-ahmetler-koyundeKaynak: Yerel Gündem, 5 Aralık 2013
Ahmetler Kanyonu’nda nöbet tutan köylülere destek veren DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar, “DİSK’e bağlı sendikalarımızla Ahmetler direnişinin yanındayız” dedi.

Ahmetler Kanyonu’na Hidro Elektrik Santrali(HES) yapılmasını önlemek için direnişe başlayan Ahmetler köylüsüne, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)’ten de destek geldi. DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar ve DİSK’e bağlı Genel-İş, Sosyal-İş, Emekli-Sen, Dev-Sağlık Sen, Dev-Turizm Sendikalarının başkan ve yöneticileri Ahmetler Kanyonu’na çıkarma yaptı. Kanyonda inceleme yapan sendikacılar, para ve kar hırsı nedeniyle doğanın katledildiğini, iktidarın köylülerin çığlığını duymadığını kaydetti.

GURUR DUYDUK

Yanlarında getirdikleri yardım paketlerini köy muhtarına teslim eden DİSK Temsilcisi Aybar, “Köylüler HES firması çalışanlarının kendilerine kurşun yağdırdığını anlatıyor. Doğasına, ekmeğine, emeğine, toprağına sahip çıkan onurlu insanların, gözünü kar hırsı bürümüş iktidar yandaşlarına karşı olan mücadelesine destek olmaya geldik. Kadını erkeği, genci yaşlısı, tüm köylülerin gözlerinde kararlılık görmekten gurur duyduk. Bu mücadele toplumun tüm kesimleri tarafından örnek alınması gereken bir mücadeledir” diye konuştu.