Mansur Yavaş da yağmur duasına çıktı

Mansur Yavas yagmur duasindaKaynak: Gerçek Gündem, 9 Mart 2014
Yağmur duası yemeği yiyerek çiftçilerin sorunlarını dinleyen Yavaş konuşmasında şunları söyledi; “Değerli hemşehrilerim, bugün buraya seçim için gelmedik. Malum Türkiye’nin her yerinde bir kuraklık var. Sizlerin yaptığı yağmur duasına bizde katılalım diye geldik. Allah kabul etsin. Bu yemeği de unutmayacağız. İnşallah Cenabı Allah memleketimizi afetlerden, kazalardan belalardan, ikiliklerden, bölünmelerden korusun.

Yavaş, “Geçen seçimde sizleri ziyaret ederek özellikle dedik ki, malınızı mülkünüzü elden çıkarmayın. Sizden aldığımız vergileri kendi paramız gibi harcayacağız. Malınızı da kendi malımız gibi koruyacağız ve değerlendireceğiz. Bunun için hiç şüpheniz olmasın. Çünkü kapımızı her zaman çalabilirsiniz. Ulaşımla ve suyla ilgili problemler var, taş ocağıyla ilgili problemler var. Bundan sonra bıçağın ucu kendi hemşehrilerimizden yana basacak. 63 plakalar gidiyor 06 plakalar geliyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu seçim koordinasyon merkezini açarken dedi ki, rozetini çıkaracak herkesin başkanı olacak. 60 yıldır Ankara’da, Ankaralı bir belediye başkanı yok. Gün bugündür. Bu yüzyılda bir gelen fırsattır. Bunu iyi değerlendirmenizi istiyorum” şeklinde konuştu.

Yavaş, sözlerine şöyle devam etti, “Sizlerden aldığımız vergilerle fakirlere yardım yapmaya devam edeceğiz. Fakat bir farkımız olacak; sosyal yardım alan ailelere 20 tona kadar su 10 lira, bir aylık otobüs bileti de 10 lira olacak. Yardım alan ailelerin çocuklarının da okul servis ücretlerinin parasını belediye ödeyecek. Niye? O çocuklar okusun, iyi yetişsin, yardım alan insanlar olarak kalmasınlar diye. Allah herkese akıl fikir beden sağlığı vermiş. Biz de balık tutmayı öğreteceğiz. Buradaki asfaltlar seçimi kaybetme korkusu olmasa yapılmaz. Geçen günlerde Yakacık Köyü’ne gittik. Daha biz gitmeden kömür kamyonları oraya gitti. Şimdi çağırıyorlar ‘telefonda gelmesen de geleceğiz diye konuş da bir şeyler gelsin” Biz bunu Allah rızası için yapacağız. Seçime alet olacak şeyler değil bunlar. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Bizim kültürümüze bu yakışır. 20 yıldır yaptıkları için Allah razı olsun. 20 yıldır hep aynı yemeği yiyorsunuz biraz da Beypazarı baklavası ikram edelim.”