Kuraklık Sülüklügölü de vurdu

Suluklugol de kurakliktan etkilendiKaynak: Haberyurdum, 26 Nisan 2014

Bitki ve hayvan türü çeşitliliği açısından eşsiz bir tabiata sahip olan Sülüklügöl’ün su seviyesi kuraklık nedeniyle ciddi ölçüde düştü. Gölün bataklığa dönüşmesinden endişe ediliyor.Kış mevsiminin yağışsız geçmesi nedeniyle Türkiye’de pek çok göl, nehir, baraj ve akarsu kuraklık yaşıyor. Kuraklığın vurduğu göller arasında eşsiz güzelliğiyle herkesi kendine hayran bırakan Sülükgöl’de bulunuyor. Bolu’nun Mudurnu ilçesi Tavşansuyu köyü sınırları içinde yer alan ve Sakarya’ya da sınır olan TabiatıBitki ve hayvan türü çeşitliliği açısından eşsiz bir tabiata sahip olan Sülüklügöl’ün su seviyesi kuraklık nedeniyle ciddi ölçüde düştü. Gölün bataklığa dönüşmesinden endişe ediliyor.

Kış mevsiminin yağışsız geçmesi nedeniyle Türkiye’de pek çok göl, nehir, baraj ve akarsu kuraklık yaşıyor. Kuraklığın vurduğu göller arasında eşsiz güzelliğiyle herkesi kendine hayran bırakan Sülükgöl’de bulunuyor.

Bolu’nun Mudurnu ilçesi Tavşansuyu köyü sınırları içinde yer alan ve Sakarya’ya da sınır olan Tabiatı Koruma Alanı’nda ki Sülüklü Göl, kışın yeterli karın yağmaması nedeniyle kuruma tehdidiyle karşı karşıya. Yaz mevsimine az bir zaman kala suyu ciddi ölçüde azalan gölün durumu endişe veriyor.

Suyun azalması 1200 rakımda yer alan göldeki alabalık ve diğer balık türleri ile çevresinde yaşayan türü yok olma aşamasına gelmiş çeşitli yaban hayvanlarını da tehdit ediyor.

Tavşansuyu Köyü Muhtarı Necdet Duysak, göldeki su seviyesinin olması gerekenden çok düşük olduğunu söyledi. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadıklarını kaydeden Duysak; “Çocukluğumuz orada geçti. Bende böyle bir şeye şahit olmadım. Bu sene bir kez kar yağdı. Yeterli kar yağmadığı için su azaldı. 15-20 metre çekilme var. deremizde, kaynak sularımızda oradan besleniyor. Endişeleniyoruz. Ne olacak sonu bilmiyoruz.” diye konuştu.