ADO şirketi Alakır’ı tamamen kuruttu!

ADO sirketi Alakırı tamamen kuruttuAlakır Vadisi’nde faaliyette olan “Kozdere HES” 21 Haziran 2014 Cumartesi gününden beri, dere yatağına bırakmak zorunda olduğu ‘can suyunu’da kesti.
Yaz ortasında, canlıların suya en çok ihtiyacı olan bir zamanda kesilen “can suyu”  Alakır nehri’ni tamamen kurutarak birçok canlının ölmesine neden oldu.Nehir yatağındaki balık gibi sucul canlıların tamamı telef oldu.

Olayı öğrenir öğrenmez ‘181’ nolu ‘çevre ihbar’ hattına ve jandarmaya yaptığımız ihbarlara rağmen denetime hiçbir görevli gelmediği gibi, ADO şirketi suyu salmadı.

‘ADO’ şirketi şu anda Alakır Nehri’nin başını, ucunu tutmuş durumda!

ADO şirketine ait ‘Kozdere HES’in can suyunu bile keserek Alakır’ın bir bölümünü tamamen kuruttuğu şu günde, Alakır’ın kaynağına yapmak istediği ‘Alakır 1-2 HES’ için şirketin ölçümcüleri suyun kaynağından yapılıyor. ADO şirketi, Alakır’ı başından sonuna tamamen kurutma konusunda, Antalya Valiliğinden aldığı icazet, Kumluca Jandarmasından aldığı koruma güvencesiyle, topyekun bir soykırıma girişmiş durumda.

“ADO” şirketi, 21 Haziran 2014 Cumartesi sabahından itibaren dere yatağına hukuksuz bir şekilde bırakmadığı “can suyu”nu 24 Haziran 2014 Salı günü itibariyle tüm girişimlere rağmen bırakmış değil. Bu yaz sıcağında 3 gündür tamamen susuz kalan dere yatağındaki canlılar geri dönüşü mümkün olmayacak şekilde büyük zarar gördü ve görmeye devam ediyor.

Gerek Antalya DSİ 13. Bölge Müdürlüğü’ne, gerekse Ankara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzleme ve Denetim Daire Başkanlığı’na yaptığımız bildirimlere herhangi bir geri dönüş yapılmadığı gibi, anladığımız kadarıyla bu acil müdahale gerektiren konuyla ilgili herhangi bir girişimde dahi bulunulmadı. Olaya müdahale etmesi gereken Finike’deki DSİ bölümü ise yarım saatlik mesafedeki alana 3 gündür ekip yollamıyor. Gerekçe olarak Antalya Bölge Müdürlüğünden emir bekliyoruz diyor.

Tüm bu art niyetli oyalamalar sonucunda ise halen tüm Alakır Nehri, tek bir damla suyu bile dere yatağına bırakmadan, ADO şirketinin ‘Kozdere  HES’ inin tribünlerini döndürerek, şirkete usulsüz kazanç sağlayarak, dere yatağında bu yaz sıcağında suya muhtaç tüm canlılar insafsızca yok ediyor.

Bunca uğraşıya ve girişime rağmen herhangi bir sonuç almamamız sonucunda, bu hukuksuz, insafsız uygulamada sorumlulukları olan tüm memurlar ve şirket yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunup, gerçekleştirdikleri katliamın hesabı verilinceye kadar bu korkunç olayın peşini bırakmayarak takipçisi olacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz.

Alakır’da soykırım var!
İfşa et!
Paylaş!
Duyur!

Alakır Nehri Kardeşliği