“iklimi değil, sistemi değiştireceğiz”

aktivistbulusmasiSu Hakkı Kampanyası’nın bileşenlerinden olan Küresel Eylem Grubu (KEG) 28 Haziran tarihinde iklim aktivistlerini toplantıya çağırıyor.  “Dünya liderleri” olarak adlandırılan ama iklim lideri olamayanların zirvesi bu sene  20-21 Eylül tarihlerinde yapılacak. Zirvenin gerçekleştiği tarihlerde, yüzlerce şehirde karşı zirveler de yapılacak.  Karşı zirvenin örtülenmesi için ilk toplantı 28 Hairan’da. KEG’in toplantı çağırısı aşağıda.

Merhaba,

“Dünya liderleri” olarak adlandırılan ama iklim lideri olmayanların zirvesi bu yıl 20-21 Eylül tarihlerinde ABD’nin New York kentinde yapılacak.

Yıllardan beri şiddetlenen iklim değişikliğini durdurmak için atmosferdeki sera gazlarını radikal biçimde sınırlamayan, uluslararası bağlayıcılığı ve yükümlülükleri olan bir anlaşmayı hayata geçirmeyen ülke liderleri tekrar bir araya gelecek.  Dünyanın dört bir yanındaki iklim aktivistleri ise böyle bir anlaşmanın tüm canlı yaşamı için zorunlu olduğunu dile getirecekler.

Zirvenin gerçekleşeceği tarihlerde,  yüzlerce şehirde karşı zirveler yapacağız.

Ekosistemi yıkıma sürükleyen; kömürlü termik santraller, nükleer, HES, kentsel dönüşüm, çılgın projeler gibi adımlara karşı verdiğimiz mücadelelerden; ormanlar, sulak alanlar, Milli Parklar, parklarımız ve bostanlarımızın korunması için verdiğimiz direnişle…

İklim değişikliği konusunda tek bir adım atmayıp, şirketlerin çıkarlarını savunan devletlere karşı “bakın biz harekete geçtik” diyerek çatılara kurduğumuz güneş panelleri, organik tarım alanları, enerji tasarrufu adımları ve işgal evlerimizle…

Kâr ve büyüme üzerine kurulu kapitalist sistemin hepimizi sürüklediği yok oluşa karşı bir araya geleceğiz. Bir başka kapıyı aralamak üzere bir araya geleceğiz. İnsanın ve doğanın sömürülmediği, dayanışma, adalet, eşitlik için doğanın, insanın kârdan önce geldiği bir dünya için bir araya geleceğiz.

Bu büyük zirvenin örgütlenmesi için ilk buluşmamızı 28 Haziran’da, İsmail Beşikçi Vakfı’nda yapıyoruz.

Öngörülenden bile hızlı gerçekleşen iklim değişikliliğinin yıkımlarına karşı “oturup izlemekten başka bir seçeneğimiz kalmadan evvel bir şeyler yapmak için” gelin 20-21 Eylül “İklimi değil sistemi değiştireceğiz!, Onlar bir avuç biz milyarlarız.” zirvesini birlikte inşa edelim.

Şimdi daha fazla sokakta olma, şimdi daha fazla aktivizm zamanı!

“Bazen zamanın ruhunu tam da gırtlağından yakalayıp şöyle bir kendine getirebilirsiniz”. Bunu gerçekleştirmek için Eylül ayı neden bir başlangıç olmasın.

Bir araya gelirsek bunu başarabiliriz.

KÜRESEL EYLEM GRUBU

28 Haziran, Cumartesi

TOPLANTI YERİ: İsmail Beşikçi Vakfı, Adres: Kuloğlu Mah. İstiklal Cd. Ayhan Işık Sok. No: 21/1 Beyoğlu /İstanbul

TOPLANTI SAATİ: 16.00-18.00

İLETİŞİM: [email protected], 0537 471 19 05

www.kureseleylem.org, facebook: kureseleylemgrubu, twitter: @kuresel_eylem