HES’i protesto etti, işten atıldı

hes-i-protesto-etti--isten-atildiKaynak: İnterajans, 14 Temmuz 2014
Arhavi’de yapılan Kavak HES inşaatı için hakkında yıkım kararı bulunan kaçak köprüyü protesto etmek için bir araya gelen vatandaşlar köprünün yıkım kararını köprünün girişine asarak köprüyü trafiğe kapattılar.Eylemin ilerleyen saatlerinde vatandaşlar saldırıya uğradı ve çıkan olaylarda basın mensupları ve vatandaşlar yaralandı.

BABASINI KORUDU ,HES‘LERİ PROTESTO ETTİ İŞTEN ATILDI
Olayların bulunduğu bölgede bulunan Noğa Çay Fabrikasında çalışan Osman Duman ,babasının da aralarında bulunduğu vatandaşların darp edildiğini görünce olay yerine gelerek vatandaşlarla birlikte saldırılara karşı koymaya başladı.

Polis ve jandarmanın olaylara müdahale etmesiyle olaylar yatışmış ve vatandaşlar direniş çadırına geri dönmüştü.

Arhavi’de yapılan HES’lere karşı mücadelenin giderek toplumsal tabanının genişlemesi ve tepkilerin daha geniş kitlelerle yapılması, yaşam savunucularına karşı farklı baskı yöntemlerin uygulanmasına neden olmaya başladı.

Osman Duman’ da bu uygulamanın bir sonucu olarak bu akşam çalışmış olduğu Noğa Çay Fabrikasındaki işinden “Kemerköprü Köyü, Ciğani Bölgesinde yapılan HES protesto eylemine katıldığı için” atıldı.

Osman Duman , Ciğani bölgesinde yapılan Direniş Çadırının kurulmasında da aktif görev alan ve Arhavi’de HES’lere karşı  yapılan mücadelenin en önlerinde görev alan bir yaşam savunucusuydu.

Osman DUMAN’ın Facebook Sayfasındaki açıklaması

‘Önemli duyuru. Arhavi Noğa Çay Fabrikası’nda skandal! Bugün Arhavi’nin Kemerköprü Köyü’ndeki HES eylemine katıldığım gerekçesi ile ideolojik ve siyasi görüşümden dolayı işçi olarak çalışmakta bulunduğum Kavak Köyü Dereüstü mevkiindeki Noğa Çay Fabrikası’ndan atıldım…’

ÇAY FABRİKASI YÖNETİCİSİNDEN INTER AJANSA TEPKİ
İnter ajansın olayı haber yapmasından sonra çay fabrikası yöneticisi taradından arandıklarını” bize haberi kaldırmamızı söyleyerek, işten atma gibi bir durum olmadığını dile getirdiğini” söylüyor. İşten atılan Osman Duman ise ‘HES protestosu sırasında çalışıyordum. İşyerimiz eylemin olduğu yere çok yakındı. Pencereden babamın da darp edildiğini görünce, işyerinden izin alarak ayrılmak durumunda kaldım sonra ise küfür edilerek işten atıldım’ diye açıklama yaptı.