Ankara musluklarından sarı ve kokulu su akıyor!

ank aski

Başkent Ankara’nın bazı ilçelerinde, şebeke suyu günlerdir sarı renkli ve kokulu olarak akıyor. Pursaklar, Sincan gibi ilçelerde yaşayan sosyal medya kullanıcılarının paylaştığı fotoğraflar, durumun vahametini gözler önüne seriyor.

Ankaralıların “tweet”ler aracılığı ile gündeme getirdiği sorunun, 10 günden uzun süredir var olduğu anlaşılıyor. Bununla birlikte, aynı bölgelerde 15-20 gündür saatler süren su kesintilerinin yaşandığı; ilgili makamların ise telefonlara cevap vermediği de dile getirilmiş.

Ankaralı sosyal medya kullanıcılarının paylaştıkları fotoğraflar şu şekilde:

Henüz birkaç ay önce de Ankaralıların benzer paylaşımları sosyal medyada yer bulmuştu. O fotoğraflarda da musluk suyunun turuncudan kahverengiye pek çok renkte aktığı görülüyordu.

ank 2li

 

“Suyumuz pırıl pırıl”

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, bir açıklama yaparak Ankara’nın şebeke suyunun pırıl pırıl olduğunu iddia etti. İvedik, “Pursaklar ve Çubuk İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nin yanı sıra, bölgesel arıtma tesislerinden verilen su her zaman olduğu gibi yine tertemiz pırıl pırıl” diyen Kaya, musluk suyunun dünya standartlarına uygun olduğunu öne sürdü.

Twitter kullanıcılığı ile meşhur Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise konuyla ilgili açıklama yapmazken; kendi ailesinin şebeke suyundan dolayı hasta olduğunu söyleyen milletvekili Aylin Nazlıaka’ya şu şekilde cevap vermekle yetindi:

melih

 

Konuyla ilgili diğer haberler:

Meslek odalarından Ankara’nın suyu hakkında: Gökçek Tweet atmayı bırakıp bilimsel verilerle ilgilensin!

Ankara’nın içme suyu millileri hastanelik etti!

Gökçek canlı yayında ambalajlanmış şebeke suyu içti!