Bütün Ankara kuyu suyu mu içti?

gokcekten-chpli-nazliakaya-uzaydan-su-mu-getireceksinKaynak: İnternet Haber, 30 Eylül 2014
Ankaralıların suya, şebeke ve damacana olmak üzere toplamda aylık 200 ile 250 TL ödediğini söyleyen Selahattin Karaahmetoğlu “ishal şikayetlerinin arttığı son aylarda ambalajlı ve damacana su tüketiminin patlama yaptığı doğru mu” diye sordu. CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu’nun İçişleri Bakanına soruları şu şekilde:

1. Ankara şebeke suyunun mikrobiyolojik ve kimyasal parametreleri analiz sonuçları Bakanlığınıza da iletilmekte midir? Ankara da şebeke sularının gözden geçirilmesi için bir çalışma yürütülüyor mu?

2. Ankara’da şehir şebekesinden içilebilir ve sağlıklı bir su verilmekte midir? Ankara şebeke suyunda ağır metaller ve bakteriler sebebiyle kanserojen etki söz konusu mudur? Bu iddialar ile ilgili Bakanlığınız soruşturma yürütüyor mu?

3. Büyükşehir Belediye Başkanı ishal vakalarının kuyu suyu kullanımı ile alakalı olduğunu söylemektedir, ishal ve benzeri şikâyetleri olan vatandaşlarımızın hepsi kuyu suyu mu tüketmektedir? Başkan’ın iddia ettiği biçimde Aylin Hanım kuyu suyu kullandığı için mi tüm Ankara da ishal ve benzeri şikâyetler artmıştır?

4. Büyükşehirlerde damacana ve ambalajlı su tüketiminin en fazla olduğu iller hangileridir, biliyor musunuz? Ankara da damacana ve ambalajlı su tüketiminin ishal şikâyetlerinin arttığı son aylarda patlama yaptığı doğru mudur?

5. Daha önce de gündeme gelen, ASKİ gibi, kanal katılım bedeli ve diğer fahiş ücretlerle su aboneliği sunan başka belediye var mıdır? Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediye Gelirleri Kanunu’nu hizmet anlayışıyla değil kar anlayışıyla ve yanlış uygulamaktadır iddiaları doğru mudur?

6. Hangi Büyükşehir Belediyesi şehir şebeke suyunu hangi tarifeden vermektedir? Ankara Büyükşehir Belediyesinin ülkemizde suyu en pahalı satan Belediyelerin başında gelme sebebi nedir? Buna ilave olarak mutfağında ve içmek üzere şehir şebeke suyunu kullanamadığı için Ankaralı vatandaşlarımızın, belediyeye ve damacana ile ambalajlı diğer sulara ödediği, aylık su giderinin ortalama 200-250 TL olduğunu biliyor musunuz? Vatandaşın su ihtiyacını en fahiş biçimde faturalandırırken bir taraftan mutfağında ve içmek üzere tükettiği suyu dışarıdan temin etmek zorunda bırakan başka belediye var mıdır?