Kadıköy’ü ayağa kaldıran su kesintisi

kadikoy-u-ayaga-kaldiran-su-kesintisi-4820978İstanbul’un 500 bini aşkın nüfusa sahip ilçesi Kadıköy, İSKİ’nin şebeke hattı arızası nedeniyle dört gün susuz kaldı. Bu sabah sular akmaya başladı. Suyun kesik olduğu Caferağa ve Osmanağa’da ise bu aksam 20.00’de suların geleceği belirtiliyor.Kadıköylüler tepkilerini sosyal medyada dile getiriyor. Kadıköylüler bugün bornozlarla sokağa indi.

Kadıköy’de isyan ettiren su kesintisi… İSKİ’nin 300 mm çaplı şebeke hattı arızasını gidermek nedeniyle su kesintisi uyguladığı Kadıköy’de dört günlük su kesintisi yaşandı. İlçe halkı ayağa kalkarken Kadıköylüler tepkilerini sosyal paylaşım sitelerinden dile getirdi. CNNTürk’ün haberine göre bazı Kadıköylüler tuvalet ihtiyacını bile evlerinin yakınındaki restoranlarda giderdiklerini ancak onların da depolarındaki suyun tükenmesiyle çaresiz kaldıklarını belirtti. Su kesintisi nedeniyle ilçedeki marketlerde de şişe suyu kalmadı.

İKİ MAHALLEDE KESİNTİ SÜRÜYOR

İSKİ sitesinde Kadıköy için yapılan son duyuruda bu Sabah 05.00 itibariyle Caferağa ve Osmanağa’da başlayan su kesintisinin akşam saat 20.00 civarında bitirileceği öngörülüyor. Kesintinin nedeni olarak ise 300 MM’lik şebeke hattındaki arıza gösteriliyor.

Sularının 4 gündür kesik olduğunu söyleyen Kadıköylüler, gündelik ihtiyaçlarını giderebilmek için Kadıköy Belediyesinin dağıttığı kuyu suyunu almak için sıraya girdi. Moda Parkı’nda bir araya gelen bir grup da su kesintisini protesto etti. Eylemin adı grupta bulunan bazı kişilerin bornoz giymesi nedeniyle ’bornozlu protesto’ oldu.

KADIKÖY BELEDİYESİ TANKERLERLE SU TAŞIDI

Söğütlüçeşme caddesi üzerinde bulunan içme suyu hattındaki boruda meydana gelen arıza nedeniyle Kadıköy’de sular kesildi. Kadıköylüler sularının 4 gündür söylüyor. Kadıköy Belediyesi suların kesik olduğu bölgelerde yaşayanların ihtiyaçlarını gidermek için harekete geçti, 5 noktada tankerlerle su dağıttı. Belediyenin dağıttığı kuyu suyunu almak için ellerinde damacanalarla su sırasına girenler, “sular 4 gündür kesik, boruda arıza olduğunu söylüyorlar” dedi. Su almaya gelen Seher Kadıoğlu ise “perşembe gününden beri sular kesik, kesinlikle oyalama taktiği uygulanıyor. Sebep olarak arızayı gösteriyorlar” diye konuştu.

Kaynak: Milliyet