Şebeke suyu daha sağlıklı

sebeke-suyu-daha-saglikli_m0Kaynak: Haber Kip

Kozmik Bilim ve Stratejik Araştırmalar Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki, sağlıklı yaşam tavsiyeleri verdi. TGRT Haber’de Ercan Gürses’in konuğu olan Maranki, “Şehir sularını içebilirsiniz; ama pet şişedeki sulardan uzak durun” dedi. Ahmet Maranki, “Kader ömrünü uzatamazsınız; ama sağlıklı yaşamanız mümkün” uyarısında bulundu.

‘Ab-ı hayattır’ sözünü hatırlatan Maranki, suyun yaşamın devamı olduğunu belirtti ve “Kilonuza göre; 30 ile 35 gram arası su içmeniz gerekiyor. Mesela 80 kiloysanız; 2,5 litre su içmezseniz yaşayamazsınız, kurursunuz… Saçınız dökülür, cildiniz bozulur, obez olursunuz… Kan yağlarınız, kolestrolünüz, şekeriniz, tansiyonunuz bozulur; böbreğiniz rahatsızların… Onun için mutlaka su içmelisiniz” ifadelerini kullandı.
Musluk sularını içebilirsiniz

Maranki, şehir sularını aklarken; musluk sularının içebileceğine dikkat çekerek, “İnsan PH’sı su, biz suyuz… Su hayattır! Su olmazsa hayat olur mu? Peki su içmemiz lazım. Ne içeceğiz? İçtiğimiz sular maalesef asidik… Hazır şişe suyu içseniz; ömrünüzü kısaltırsınız! Hiçbir şey yapmaya gerek yok; şehir sularını içebilirsiniz. Belediye suları; pet şişelerdeki, damacanalardaki sulardan daha sağlıklıdır. Bugünlerde yağmur da yağdığı için şehir suları, iyi değerdedir. İçine birazcık karbonat ve kristal kozmik tuz attığımız zaman tamamen alkali su olacak ve kalan ömrünüzü kaliteli yaşayacaksınız” uyarısında bulundu.