Hataylılar neden susuzluk çektiklerini bilmek istiyorlar

hatayda_su_cilesiKaynak: A24, 15 Kasım 2014

Hatay’ın neden susuzluk çektiğini tam olarak halen bilmeyen Hataylılar ortak bir komisyonunun kurulup Hatay ilnin neden susuzlukla karşı karşıya kaldığının araştırılmasını istiyor. Hatay Büvükşehir Belediyesi yönetiminin bazen kuraklık, bazen elektrik kesintilerini mazeret olarak öne sürmesi, vatandaşları da ikiye böldü. Vatandaşların bir bölümü su kesintilerinin kuraklık nedeniyle yaşandığını öne sürerken, bir diğer kesim ise elektrik kesintilerinin  su kesintilerine nede olduğuna inanıyor.

Kuraklık mı, elektrik kesintileri mi?

Kesintilerin nedeni kuraklık ise ihale edilen ve çalışması süren 50 adet su kuyusu neden açılıyor? Kesintilerin nedeni elektrik ise ilgili birimin bu sorumsuzluğu yargıya taşınacak mı? Koca kenti kesintileriyle susuz ve aynı zamanda çaresiz bırakan Elektrik İdaresi gerekli cezaya çarptırılacak mı? Yaklaşık 8 aydan bu yana susuzluk sorununu iliklerine kadar yaşayan Hataylılar başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve İlin Müllki İdare Amiri Hatay Valisi Ercan Topaca’dan net bir açıklama bekliyor. Hatay’ın neden susuzluk çektiğini tam ve net olarak halen bilmeyen Hataylılar ortak bir komisyonunun kurulup Hatay ilinin neden susuzlukla karşı karşıya kaldığının araştırılmasını istiyor.

Halk iki kuruma da tepkili

Hataylılar ise hem Büyükşehir Belediyesi’ne  hem de elektrik şirketine tepkili. Elektrik kesintilerinin Hatay’ı artık yaşanmayacak duruma getirdiğini belirten vatandaşlar, kesintilerden bıktıklarını ve kesintilerin önüne geçecek bir yetkili aradıklarını söylediler.

Benzer şekilde Hatay Büyük şehir Belediyesi’nin gerek elektrik kesintilerine gerekse su kesintilerine acilen önlem almasını isteyen vatandaşlar, Belediye Başkanı Savaş’a çağrıda bulunarak, kesintilerin nedeni elektrik ise su kuyularında neden Jeneratör sistemine geçilmediğini sordular.