Su İndiriminde Çifte Standart

tepeköyKaynak: Özgür Kocaeli

Büyükşehir Yasası’nın ardından köy statüsünde olan yerleşim yerleri mahalleye dönüştürüldü. Yasa gereği mahalleye dönüştürülen bu bölgelerde yaşayan vatandaşlara su faturalarında 5 yıl yüzde 75 indirim imkanı sağlanmasına karar verildi.

Aynı statüde yer alan Tepeköy’de çok ilginç bir uygulama yapıldı. Mahallenin 30 hanesine indirim imkanı sağlanırken 3 bin haneye bu indirim yapılmadı. İSU’nun gerekçesi ise bu evlerin köy dışında kalması. Ancak köy dışında kaldığı iddia edilen bu haneler de indirim hakkı elde eden Tepeköy Malallesi’ne bağlı. Mahalle sakinleri şimdi fazla ödedikleri geriye dönük paralarını almak için dava açmaya hazırlanıyor.
KÖYLÜLER BÜYÜKŞEHİR’E DAVA AÇACAK
Nazif Tannur, “Kocaeli’de 4 mahalle bu haktan yararlanamadı. Bu 4 mahalle ile ilgili gerekli mercilere dilekçe yazarak olumlu cevap aldım. İndirim kapsamına girmelerini sağladım. Ancak İzmit Tepeköy Mahallesi’nde vatandaşa çifte standart uygulandı. Mahallenin bir kısmına indirim imkanı sağlanmadı. İSU’nun 30 milyon bütçe açığı var. Burada da çok abone var. Para kaybetmek istemiyor. Ancak biz mahalle sakinleri olarak hukuki yollardan hakkımızı arayacağız. Büyükşehir’e dava açacağız” dedi.