50 Tl’lik bir uyarı levhası koymadılar 5 cana kıydılar

uyarı-levhasi-yok-bes-kisi-olduKaynak: Hürriyet, 20 Mayıs 2015

Sivas’ın Yıldızeli İlçesi yakınlarında önceki gece baraj altında kaldığı için kullanılmayan ve uyarı levhası bulunmayan eski yoldan ilerleyen otomobilin gölete girmesi sonucu, aynı aileden 5 kişi yaşamını yitirdi.

Ankara’da bir apartmanda hizmet görevlisi olan Göksel Cankurtaran, eşi 34 yaşındaki Selay ile kızları 8 yaşındaki Selcan ve 7 yaşındaki Fatma Cankurtaran ile birlikte Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Kale köyüne giderek yakınlarını ziyaret etti. Önceki gece Göksel Cankurtaran köyde yaşayan annesi 66 yaşındaki Fatma Cankurtaran’ı da yanına alarak tekrar Ankara’ya dönmek üzere yola çıktı.Onarıma alınan ancak köylülerin araziye gitmek için kullandığı grup köy yolunu kullanan Göksel Cankurtaran, Çağlayan Göleti’nin bulunduğu alana geldiğinde, uyarı levhası olmadığı için yapım halindeki yol yerine, asfalt yolu takip etti. Uzun süredir köye gelmediği için yolları tam olarak bilmediği öğrenilen sürücü Cankurtaran, yamaçtan aşağıya hızla inerken göletin içine girdi. Göletin orta kısmına kadar inen araçtakiler kurtulmayı başaramadı. Kazadan kimse haberdar olmadı.Dün öğlen saatlerinde gölet kenarına balık tutmak için giden köylüler, su içinde bir araç olduğunu ve kıyıya cesetlerin vurduğunu görünce, jandarmaya haber verdi. Olay yerine sağlık ekipleri de gönderildi. Gölet kenarında yapılan aramada anne Fatma Cankurtaran ile Selay Cankurtaran ve kızları Selcan ve Fatma Cankurtaran’ın cesetleri bulundu. Cesetler Yıldızeli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Sürücü Göksel Cankurtaran için dün yapılan aramadan sonuç alınamadı.CESEDİ BU SABAH BALIK ADAMLAR BULDU
Kayıp Göksel Cankurtaran’ı bulmak için Ordu Emniyet Müdürlüğü’nden balık adamlar getirildi. Sabah saatlerinde aracın suya girdiği bölgeden arama yapan polis balık adam, kıyı yakınlarında Göksel Cankurtaran’ın cesedine ulaştı. Ekiplerin yardımı ile kenara alınan Cankurtaran’ın cesedi, otopsi için diğer cesetler ile birlikte Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

AİLEDEN GERİYE 3 YAŞINDAKİ ECEMSU KALDI
Acı olayda, ailenin 3 çocuğundan en küçüğü olan 3 yaşındaki Ecemsu Cankurtaran hayatta kaldı. Ailenin Ankara’dan gelirken Göksel Cankurtaran’ın küçük kızlarını ilçeye bağlı Sarıçal Köyü’nde oturan kayınvalidesi Güllü Doğan’a bıraktıkları öğrenildi. Ailenin yola çıkarken anneannesinin yanında bulunan Ecemsu’yu da alarak Ankara’ya gitmeyi planladıkları öğrenildi. Ancak Ecemsu’yu alacakları köye gidemeden talihsiz olay meydana geldi.

CENAZELER YARIN DEFNEDİLECEK
Öte yandan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi’ne kaldırılan 5 kişinin otopsi işlemlerinin sürdüğü belirtildi. Cenazelerin ise yarın öğlen namazının ardından Kale köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

KÖYLÜLERDEN TEPKİ
Olayın olduğu yerde toplanan bir grup köylü, bölgede uyarı levhası olmadığını, yolun trafiğe kapatılmamış olması nedeniyle kazanın meydana geldiğini belirterek yetkililere tepki gösterdi. Bölgede İl Özel İdare Müdürlüğü’nün yol yapım çalışması nedeni ile grup yolunu ulaşıma kapattığı, ancak köylülerin araziye gitmek için açıp kullandığı iddia edildi.

Söz konusu yerde 3 yıl önce yapılan Çağlayan Göleti’ne giden yolun sorumluluğunun ise Devlet Su İşleri Müdürlüğü’ne ait olduğu belirtildi. Buradaki yolun da uyarı levhası konmadan toprak yığını ile kapatıldığı, ancak zaman içinde köylülerin araziye gitmek için yolu açıp kullanmaya devam ettiği ileri sürüldü. Sürücü Göksel Cankurtaran’ın da gece olması nedeni ile yolun açık olduğunu düşünerek bu bölgeye gittiği sanılıyor.

OLAYDAN SONRA YOL KAPATILDI
5 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından İl Özel İdare Müdürlüğü görevlileri göletin yan tarafındaki yapımı süren yolun girişini toprak yığını ile kapatarak yol çalışması uyarı levhası koydu. Ancak kazanın olduğu gölete giden yolun girişinin ise yine açık bırakıldığı görüldü. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.