Bartın ırmağında binlerce balık öldü

bartın-ırmagında-balık-ölümleriKaynak: Beyazgazete, 29 Temmuz 2015

Bartın ırmağında binlerce balık telef oldu. Sabah saatlerinde binlerce balığın kıyıya vurmuş halde olduğunu gören vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. Yaşanan ölümlerin ardından bölgeye gelen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, sudan ve ölen balıklardan numune aldı. Ekipler ayrıca vatandaşlardan ölen balıkları toplamamaları konusunda uyardı. Ölümlerin ardından değerlendirme yapan Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, “Havaların ısınması ve ırmak suyunun azalması nedeniyle oksijen yetersizliği ve sudaki sıcaklık artışının ölümlere neden olduğunu tespit ettik” dedi.

“OKSİJEN MİKTARI DÜŞÜK”

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü yetkilileri ise sudan aldıkları numuneleri incelediklerini, suyun sıcaklığının 25.8 derece, sudaki oksijen miktarının ise yüzde 3,67 oranında olduğunu belirtti.

Yetkililer oksijen miktarının yüzde 5’in altına düştüğünde balıklar için hayati tehlikenin söz konusu olduğunu da ifade etti.