Çandarlı’da deniz kirliliği isyanı

ÇANDARLI’DA DENİZ KİRLİLİĞİ İSYANIKaynak: Hürriyet, 10 Eylül 2015
İzmir’in Dikili ilçesi Çandarlı Mahallesinde bulunan 147 konutlu Alkoru sitesi sakinleri, Yaylayurt yolunda bulunan arıtma suyunun denize verdiği zarardan dolayı isyan etti.
Çevreye lağım kokusu yayan, denizin renginin değişmesine neden olan arıtmanın suların, denize girerek serinlemek isteyen site sakinlerini isyan ettirdi. Denize giremeyen vatandaşlar, çocukları ile seslerini duyurmak için sabah saatlerinde ellerinde “ Temiz Deniz, Temiz Çandarlı”, “Denizlerimizi, Geleceğimizi Kirletmeyin”, “Denizlerimizde Kaka değil Balık istiyoruz”, “Temiz Deniz, Temiz Ülke”, “Arıtmaları Denize Dökmeyin”’ yazılı dövizler taşıyan site sakinleri, deniz kenarında basın açıklaması yaptı.
Site sakinleri adına basın açıklamasını yapan Burcu Göymen, “Bizim şikâyetimiz 50 bin kişilik atık su arıtma tesisinin atık suların bölgedeki dere vasıtasıyla sahilimize bırakılması nedeniyle denizimize rahat giremiyoruz. Hava biraz durgun olduğu zaman öyle bir pislik birikiyor ki bütün gün kakaların içinde yüzüyoruz. Burada Çoluk çocuğumuzu burada denize sokamıyoruz. Benim küçük kızım Naz 15 gündür isal. Doktora gittiğimiz de doktor lütfen çocuklarınızı denize sokmayın dedi. Çarşıda görüştüğümüz tanıdığımız insanların da yüzlerinde yaralar ve derilerinde dökülme olduğunu bu nedenle denize girmediklerini, denizden mikrop kaptıklarını söylüyorlar. Bizde bu nedenle böyle bir denize girmek istemiyoruz. Başımızda olan yetkili İnsanların biraz daha dikkatli olmaklarını bu arıtmaya bir çözüm bulmalarını istiyoruz.. Denizde balık yok. Oysa eskiden burada tuttuğumuz balıkları yerdik. İnanın suda midyeden başka bir şey yok. “ diye konuştu