İmza kampanyası: Efemçukuru Altın Madeni derhal kapatılsın!

Efemcukuru-altin-madeni-1Efemçukuru Altın Madeni İşletmesi İzmir’in Menderes İlçesi Efemçukuru Köyü yakınlarında, İzmir’in Damı denilen bir bölgede bulunuyor. Efemçukuru Altın Madeni İşletmesine çalışma izni verilerek günde yaklaşık 250.000 kişiye içme-kullanma suyu sağlaması planlanan Çamlı Barajı’nın yapımı engellendiği gibi; bulunduğu yer itibariyle Efemçukuru başta olmak üzere yakın çevredeki diğer köylerin, Güzelbahçe ve yöresinin su kaynaklarıyla Tahtalı Baraj Gölünün kirletilmesine göz yumulmakta.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle oluşacak çok ciddi su azalması ve kirlenmesi sorunlarına çözümü bulunması gerekirken İzmir’in  su varlıklarını kirleten TÜPRAG’ın maden işletmesinin kapasitesini yaklaşık üç kat artırma talebi bu sorunları büyütecek niteliktedir.

Ege Çevre ve Kültür Platformu, İzmir Tabip Odası ve Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, yöredeki tek kirletici kaynak olan Efemçukuru altın madeninin mahkeme kararına uyularak derhal kapatılması gerektiğini ifade ettiği metne dayanarak Prof. Dr. Ali Osman Karababa change.org üzerinden “İzmir’in su havzalarını kirleten, TÜPRAG Metal Madencilik tarafından işletilen Efemçukuru Altın Madeni Mahkeme kararı gereği derhal kapatılmalıdır” imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz İMZALA