Şakran sokaklarını su bastı, İZSU tatilde!

Kaynak: Yeniasır, 17 Eylül 2015

Şakran’da 35 yıllık asbestli su boruları patladı 10 gündür cadde ve sokaklar dere yatağına dönüştü, vatandaşın çağrılarına İZSU yetkilileri cevap bile vermedi. İzmir’in Aliağa ilçesi Şakran Mahallesi’nin her sokağında her gün borular patlıyor, günlerce sular boşa akıyor. Şakran sakinleri, İZSU yetkililerini aramalarına rağmen, patlaklar tamir edilmediği için tonlarca su cadde ve sokakları göle çevirdi. İçme suyu sıkıntısı yaşanan günleri unutmadıklarını belirten vatandaşlar, “Bir yanda israf, bir yanda sokaklar su baskını altında” diyerek isyan noktasına geldiklerini ifade etti.

10 gündür akıyor

Şakran’da şebeke suyunu taşıyan ana hatta meydana gelen çatlak nedeniyle 10 gündür sular sokaklara akıyor. Vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU’nun, bir yandan kamuoyuna su tasarrufu önerirken, diğer yandan en büyük israfı kendisinin yaptığını öne sürdü. 35 yıllık asbestli su borularını yenilemediği için sürekli patladığını belirten Şakranlılar, sorunlarını şöyle anlattı: “Telefonla bir arıza bildirimi yaptığımız görevli kişi, ’15-20 yerde su patlağı var. Ekiplerimiz yeterli olmadığı için ekip çıkaramıyoruz. En az bir hafta beklemek zorunda kalacaksınız’ diye cevap veriyor. Sular boşa akıyor. Arızalara anında müdahale edilmesini istiyoruz. Boşa akan suyun faturasını neticede millet ödüyor.”

Venedik gibi

Şakran’daki son su patlağı Sayfiye Mahallesi 257 sokak girişinde meydana geldi. Sokak, 10 gündür su ve çamur içinde. Vatandaşların bahçelerine de çamur ve sular girdi. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla bahçelerine giren suyu toprak ve kürekle bertaraf etmeye çalışıyor. Sokak, bahçeler, balkonlar çamur içinde. Çocuklar bahçe çamur olduğu için dışarıya çıkamıyor. Mahalle sakinleri, “Bir yandan kuraklık var diyorlar, bir yandan da suyu boşa akıtıyorlar” diye isyan ediyor.

İkinci su baskını Sayfiye Mahallesi’nin 142. sokağında meydana geldi. Aynı alanın zemininden 3 ayrı yerden sular taşarak yollara ve su kanalından sokaklara akıyor. Yöre halkından Rıza Tüzün, “İki gündür sular yer altından çıkıyor. Sokağımız su içinde. Defalarca İZSU’yu aradık. Ama cevap yok. Biz kendimiz mi çözüm bulmalıyız bilemiyorum. Tonlarca su sokaktan geçip denize akıyor. Ortalık göle döndü” dedi.