Kıbrıslılar Erdoğan’a seslendi: Getirdiğin su götürdüğün canları temizleyemez!

Kaynak: Diken, 17 Ekim 2015
“Su Temini Projesi”nin açılışını yapmak üzere KKTC’ye giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ziyareti öncesi Lefkoşa’daki Türkiye büyükelçiliği önünde protesto vardı.

Evrensel’de yer alan habere göre, Lefkoşa Çağlayan Park’ta toplanan demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve siyasi partiler, “Getirdiğin su götürdüğün canları temizleyemez” pankartıyla elçilik önüne doğru yürüyüşe geçti. AKP ve Erdoğan aleyhine sloganlar atan kitle, ‘Ankara katliamı’nda hayatını kaybedenleri de andı.

“Ülkemizde katilleri ve bizi aşağılayan diktatörleri istemiyoruz”denilen basın açıklamasını okuyan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, “Arkadaşlarımızı ve yoldaşlarımızı katleden, Güneydoğu’da kendi çıkarları için insanlara kıyım yapan, Kıbrıslı Türklere her fırsatta hakaret eden bir diktatörün getirdiği suyu istemiyoruz” dedi.

Elcil, şöyle devam etti: “Bugün adamızda bazı yabancılar var. Bu yabancıları misafir olarak tanımlayamayız çünkü bugün kendilerinin ev sahipliğinde Kıbrıslı Türk siyasilerin sadece davetli oldukları bir açılışı adamızda gerçekleştiriyorlar. Yani, daha önce bizlere ‘besleme’ diyen, her fırsatta aşağılayan bu yabancılar bugün bir kez daha bizleri aşağılamak üzere adamızda bulunuyorlar. Bizlere ‘Siz kendi kendinizi yönetemezsiniz, gelen suyu da yönetemezsiniz’ diyerek buradalar. Onların ifadesi ile bizleri ‘göbekten’ kendilerine bağlayarak daha fazla bağımlı kılmak ve kendi ülkelerindeki seçim çalışmaları kapsamında şov yapmak için adamızda bulunuyorlar.”