Gazipaşa’da su isyanı

gazipaşaKaynak: Yeni Alanya, 23 Kasım 2015

Ziraat Mühendisleri Odası Gazipaşa Temsilcisi Hidayet Bilgiç, bir türlü çözülemeyen su sorununa tepki göstererek yetkililere seslendi.

KORU Mahallesi’nde Sulama Birliği’ne ait tarımsal sulama hattının elektrik borcu ödenmedi. Bunun üzerine AKEDAŞ tarafından 15 gün önce hattın elektriği kesildi. Elektriğin kesilmesiyle birlikte Koru Mahallesi’nde üretim yapılan araziler susuz kaldı. Ürünlerini sulayamayan çok sayıda çiftçi ise perişan durumda.

‘ÇİFTÇİLER CEZALANDIRILIYOR’

Sulama Birliği’nin elektrik borcunu ödememesinden dolayı hattın elektriğinin kesildiğine dikkat çeken Bilgiç, “15 gündür Koru Mahallesi’nde Sulama Birliğine ait tarımsal sulama hattı, elektrik borcu yüzünden elektriği kesik. Bölgede yoğun olarak örtüaltı ve açık alanda tarımsal üretim yapılıyor. Sulama Birliğinin elektrik borcu yüzünden tüm Bakılar ve Koru Mahallesinin çiftçileri cezalandırılmaktadır” dedi.

‘EN ÇOK SUYA İHTİYAÇ OLAN DÖNEM’

Bitkilerin yaşaması için en çok suya ihtiyaç olduğu dönemde sulama yapılamadığından bahseden Bilgiç, “Çiftçiler ürünlerini sulayamamakta ve üretim yapamamaktadır. Tam üretim sezonunda ve bitkilerin yaşaması için en çok su istediği bir dönemde sulama yapamaması ciddi anlamda ürün kaybı yaratmaktadır. Borcunu zamanında yatıran da cezalandırılmaktadır. Ayrıca bir canlıyı susuz bırakarak ölüme terk etmek insanın vicdanını incitmektedir” diye konuştu.

‘ÇİFTÇİMİZE SAHİP ÇIKALIM’

İdari amirler ve yöneticilerin bu duruma seyirci kaldığını aktaran Ziraat Mühendisi Bilgiç, “Gerek kaymakamlığın gerekse belediye ve Sulama Birliğinin bu duruma el koymasını istiyoruz. Milletin efendisi olan köylümüze ve çiftçilerimize sahip çıkılmasını talep ediyor, bu soruna hemen son verilmesini istiyoruz” dedi.