İçme suyu barajı zirai ilaç kutularıyla doldu

çanakkaleKaynak: Meydan Gazetesi, 26 Ocak 2016

ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi’ne 5 kilometre uzaklıkta, Kazdağları’nın eteklerinde, tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan yaz aylarında içme suyu yetersiz kalınca başvurulan barajın yüzeyi bu yıl da zehirli madde içeren zirai ilaç kutularıyla doldu.

ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi’ne 5 kilometre uzaklıkta, Kazdağları’nın eteklerinde, tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan yaz aylarında içme suyu yetersiz kalınca başvurulan barajın yüzeyi bu yıl da zehirli madde içeren zirai ilaç kutularıyla doldu. Yağmurların ardından yüzlerce zirai atık kutusunun yanı sıra odun ve molozlar su yüzeyini kapladı.
Bayramiç Barajı’ndaki zehirli madde içeren zirai ilaç kutuları, her kış su düzelinin yükselmesi ile birlikte gün yüzüne çıkıyor. Bu yıl aşırı yağmurlar nedeniyle taşan dere yatakları, önüne kattığı zirai atık kutularının yanı sıra odun ve molozları da baraja taşıdı. Barajın Üzümlü Köy Mevkii’nde, su yüzeyinde, 2 hektarlık alan atık adacığı oldu. Yörede oturanlar her yıl aynı sorunun görüldüğünü, barajın su düzeyinin çekilmesi ardından atıkların bölgede kalacağını ve sağlık için tehdit oluşturduğunu söyleyerek duruma bir türlü çözüm bulunamamasına tepki gösterdi. Bayramiç sakinlerinden 32 yaşındaki Ergin Özen, “Ben bu kadar zirai atık kutusunu bir arada görmedim. Yöre halkı için tehdit oluşturuyor. Yetkililerin buna bir çare bulması gerekiyor” dedi.