İSU’dan suya gizli zam

zamKaynak: bizimkocaeli, 22 Ocak 2016 Cuma

Ekmeğe, trafik sigortasına, vergilere, harçlara, pullara derken, vatandaşın temel kullanım alanlarından birine daha önemli bir zam yapıldı. İSU Genel Müdürlüğü su tarifesine sessiz sedasız zam yaptı. Yeni yılla birlikte faturalara yüzde 8 civarında bir zam yansıdı.

Gazetemize ulaşan bir okurumuz, Aralık ve Ocak faturalarını bize göndererek, gizli zammı deşifre etti. İSU Genel Müdürlüğü; tarafından yapılan zam, birinci ve ikinci kademe su tüketimini kapsıyor. 10 metreküpe kadar olan su tüketiminin birim fiyatı olan birinci kademe metreküp fiyatı, Aralık ayında 1,75 TL iken, yeni zammın ardından 1,90 TL’ye yükseldi. 10 metreküp üstündeki su tüketim fiyatı olan ikinci kademe su tüketimi ise zamlanarak 3,18 TL’den, 3,46 TL’ye yükseldi. Yani vatandaşlar 2016 yılında suyu zamlı tüketecek. Ancak bu zam vatandaşa haber bile verilmedi, sessiz sedasız zam koydu İSU yönetimi…

Yalnız zammın ilginç bir yönü var. Kocaeli uzun yıllardır yaşamadığı kadar bir su bolluğu içerisinde. Son iki yıldır yağan kar ve yağmurların fazlalığı nedeniyle hem Yuvacık, hem de Namazgah Barajlarında doluluk üst seviyelerde. Hatta dönem dönem İSU Genel Müdürlüğünden vatandaşlara “Dilediğiniz gibi su kullanabilirsiniz” şeklinde mesajlar atılıyor. Peki, su bolluğu varken bu zamlar niye?  İSU Genel Müdürlüğünden zamlarla ilgili yanıt bekliyoruz.