Aliağa’da su 15 gündür boşa akıyor

Aliagada-su-bosa-akıyorKaynak: Aliağaekspres, 18 Şubat 2016

Aliağa’da Hükümet Caddesi ile Hürriyet Caddesi’nin kesiştiği noktada içme suyu şebekesinin patlaması nedeniyle sular 15 gündür boşa akıyor. Vatandaşların defalarca şikayet etmesine rağmen İZSU ekipleri patlağa müdahale etmiyor. Aliağa’nın en işlek caddelerinden biri olan Hükümet Caddesi’nin Hürriyet Caddesi’ne çıkan noktasında içme suyu şebekesi yaklaşık 15 gün önce patladı. Patlayan şebeke nedeniyle Hükümet Caddesi ve hemen altında yer alan Fevzi Paşa Caddesi günlerdir sular altında. Cadde esnafı ve vatandaşların İZSU’ya haber vermesine rağmen herhangi bir çalışmanın yapılmaması tepkilere neden oluyor. Arızayı gidermek için İZSU tarafından herhangi bir girişimde bulunulmadığını ifade eden vatandaşlar bu arızanın bir an önce çözülmesini bekliyor.

İZSU EKİP GÖNDERMEDİ

İZSU’yu defalarca aramalarına rağmen bölgeye herhangi bir ekip gönderilmediğini söyleyen çevre sakinlerinden İbrahim Mengitimur, “İZSU’yu arayıp durumu anlatmamıza rağmen hiçbir geri dönüş yapılmadı. Yaklaşık 15 gündür sular boşuna akıyor. Hem milli servet boşa akıyor, hem de akan su kaldırımlara ve yola zarar veriyor. İZSU’nur bir an önce buraya bir ekip göndererek arızayı gidermesini bekliyoruz” diye konuştu.

ARIZANIN GİDERİLMESİ İÇİN 1 GÜNLÜK SU KESİNTİSİ GEREKİYOR

Konuyla ilgili bilgi veren İZSU yetkilileri ise hattın tüm Aliağa’yı besleyen 400 mm çapındaki bir boru hattı olduğunu, bu arızayı gidermek için ilçede 1 günlük su kesintisi yapılması gerektiğini, bu nedenle uygun zamanı beklediklerini söylediler. İZSU yetkilileri bu tip arızaların fiber hat ve diğer altyapı çalışmaları nedeniyle son zamanlarda sıklıkla yaşandığını, ilçe merkezine giren yüksek tonajlı kamyon, tır ve iş makinelerinin de yeraltındaki su şebekelerine zarar verdiğini belirttiler.