“Bursa’da su faturalarındaki soyguna son!”

bursaKaynak: bursadabugün, 31 Ocak 2016

Bursa’da her ay zamlanarak vatandaşları isyan ettiren su faturalarına karşı sosyal medyada imza kampanyası başlatıldı. “Bursa’da su faturalarındaki soyguna son!” başlıklı kampanyada, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye seslenen vatandaşlar, fahiş ücretlere son verilmesini talep ediyor.

“Bursa’da su faturalarındaki soyguna son!”

Bursalıları isyan ettiren su faturalarına karşı bu başlıkla sosyal medyada imza kampanyası başlatıldı.

Bursa halkı adına başlatılan imza kampanyasında vatandaşlar Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den, su şehri olarak bilinen Bursa’da fahiş su ücretlerine son vermesini istiyor.

Su faturalarındaki haksız kazanç su cümlelerle ortaya konuldu:

“Aralık 2015 faturasında su bedeli 5,32 lira, katı atık toplama bedeli adı altında sudan fazla 5,94 liralık  fahiş bir ücret tahsil edilmektedir. Biz vatandaş olarak hem belediyeye katı atıklarımızı özenle toplayıp fayda sağlayalım derken, bizden bir de atıkları toplattıkları masrafları fazlasıyla KDV’siyle tahsil ediyorlar. Bu haksız bir kazanç değil mi?

Kullanılan su 5,32 lira, katı atık toplama 5,94 lira, ayrıca katı atık KDV 1,07 lira, atık su KDV 0,49 lira, bakım bedeli 1,53 lira, bakım bedeli KDV 0,28 lira toplam fatura bedeli 16 lira oldu.

Vatandaş olarak 5,32 lira su harca, üstelik katı atıklarını da belediyeye bedava ver, bir de bunun için toplama bedeli KDV öde, ayıp, bu hatayı düzeltin BUSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri.

Biz bu haksızlığın giderilmesini, size verdiğimiz katı atıklarımızın parasını isteyeceğimize, sizden bizim size bedava verdiğimiz katı atıkların toplama bedellerini bize iade ve bundan sonra tahsil etmemenizi talep ediyoruz.

Bunun için tüketici mahkemelerinde bizi de yetkilileri de meşgul etmeyelim.”

change.org’da başlatılan kampanyayı siz de bu linki tıklayarak imzalayabilirsiniz.

Bursa’da ön ödemeli su sayacına (E.K.S.) geçen vatandaşlar da mağdur edilmişti.