Cizre’deki bodrumdan ‘su’ haykırışı

cizreKaynak: Cumhuriyet, 30 Ocak 2016

Şırnak’ın Cizre ilçesinde mahsur kalan yaralılar susuzlukla mücadele ediyor.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 47 gündür devam eden sokağa çıkma yasağında, İçişleri Bakanlığı’nın taahhüdüne rağmen bulundukları yerden alınamayan 19 yaralı, bu kez de susuzlukla karşı karşıya.

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Cudi Mahallesi’ndeki bir evin bodrumunda 7 gündür ambulans bekleyen 19 yaralı ve hastaneye kaldırılamadığı için yaşamını yitiren 6 kişinin cenazesi alınmayı bekliyor. Sürekli ateş altında bulunan bölgeye ambulansların ve gönüllülerin girmesine olanak sağlanmıyor. Cizre Belediyesi’ne ait ambulans, tank ve ağır silah atışı nedeniyle binaya yaklaşamıyor. Yaralıların bulunduğu binanın üst katı, top atışları nedeniyle çökmüş durumda. Evin elektrik ve suyu yok. Yaralılar kan kaybının yanında susuzluk nedeniyle de hayati tehlike ile karşı karşıya. Bir su ısıtma kazanından elde edinilen bir miktar su, ıslatılan bezlerle yaralıların susuzluğunun giderilmesi için dudaklarına sürülüyor.

Su çığlıkları

Yaralılar arasında bulunan DBP PM üyesi Mehmet Yavuzer, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’a gönderdiği mesajda şu ifadeleri paylaştı: “Öldüreceğim kendimi, artık su haykırışları duymak istemiyorum. Artık kimse aramasın beni öldüreceğim kendimi. Su diyorum heval su. Su heval su su…” dedi.