Muşlu Kadınların İçme Suyu Çilesi

muşKaynak: haberler, 29 Ocak 2016

Muş’ta kar yağışı ve tipinin ardından etkisini gösteren soğuk hava nedeniyle Hasköy ilçesinin bazı köylerinde evlerin içme suyu şebekelerinin donması nedeniyle köydeki kadınlar, metrelerce uzaklıktan bidonlarla su taşıyor.

Soğuk hava nedeniyle Hasköy ilçesine bağlı Eşmepınar, Alazlı, Azıklı Sarıbahce ve Umurca köylerinde evlerdeki su şebekeleri dondu. Çareyi köyde kaynak olarak akan çeşmelerde bulan vatandaşlar, zor şartlarda bu çeşmelerden evlerine bidonlarla su alıyor.

Eşmepınar köyünde yaşayan Gülpaşa Çelikel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün buz gibi havada evlerine bir kilometre mesafedeki çeşmeden su taşıdıklarını belirterek, “Soğuk havada su taşıdığımız yetmiyormuş gibi bir de çeşme başında bekliyoruz. Sıra beklerken de çok üşüyoruz. Çoğumuz da maruz kaldığımız soğuk nedeniyle hastalanıyoruz” dedi.

Azıklı köyünde yaşayan Turan Bozyel de içme suyu şebekelerinin dinamo sistemine bağlı olduğunu, elektrik kesilince su şebekelerinin de donduğunu aktardı.

Köydeki tek çeşmeden evlerine su getirdiklerini dile getiren Bozyel, “Herkesin suyu donduğu için su ihtiyacımızı bu çeşmeden temin ediyoruz. Evleri uzak olan kadınlar, dondurucu soğukta bir bidon su alabilmek için saatlerce sırada beklemek zorunda kalıyor” diye konuştu.