Nehre atlayan genç, kirlilik nedeniyle aranamadı

Ergene-nehrinde-ölümcül-kirlilikKaynak: DHA, 28 Şubat 2016

Edirne’nin Uzunköprü İlçesi’nde intihar amacıyla tarihi taş köprüden atlayan 17 yaşındaki Doğuş Tavukçu, 2 gündür süren aramalara rağmen bulunamadı. AFAD ekiplerinin yanı sıra Tekirdağ’dan gelen dalgıç polisler, Ergene Nehrinde kansere yol açan yüksek derecedeki kirlilik nedeniyle sualtına inemezken, aramalar botlarla su üzerinden yapılabiliyor.

Uzunköprü İlçesi’ne bağlı Kırcasalih Beldesi’nde oturan 17 yaşındaki Doğuş Tavukçu, geçen Cuma günü ilçeye adını veren tarihi taş köprüden atladı. Gencin atladığını görenler ise polis ekiplerine haber verdi. Yapılan incelemelerde Tavukçu bulunamayınca, AFAD ekiplerinden yardım istendi. Dün AFAD ekiplerince 6 kilometrelik alanda yapılan aramalarda Tavukçu’nun izine rastlanmadı. Sualtında arama yapılması için bu kez Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi Sualtı grubu çağrıldı.

DALGIÇLAR KİRLİLİKTEN NEHRE GİREMEDİ

AFAD ve dalgıç polisler botla yaptıkları incelemenin ardından Ergene nehrindeki kansere yol açan yoğun kirlilik nedeniyle su altına inemedi. Ekipler, yapılan tespitlerde çamur tabakası ile kimyasal atıklar nedeniyle sonar cihazıyla dip aramasının uygun olmadığını da tutanağa geçti. Ayrıca kurtarma ekipleri Ergene Nehri’nin kirliliğinden korunmak için de ağızlarına maske taktı. İki gündür süren çalışmalarda henüz Tavukçu’ya ulaşılamadı.

ERGENE NEHRİ

Ergene Nehri, Marmara Bölgesi’nin Karadeniz kıyılarındaki Yıldız Dağları’ndan doğarak,Çorlu, Çerkezköy, Lüleburgaz, Babaeski, Pehlivanköy ile Uzunköprü’den geçiyor. Meriç Nehri ile birleşerek Saroz Körfezi’ne dökülen Ergene Nehri, ağır kimyasal atıklar nedeniyle simsiyah akarken içinde canlı türü de yaşamıyor.