Su Hakkı Aktivistleri Toplanıyor

aktivist-toplantisi-logo.jpgNASA 1998-2012 yılları arasında Türkiye, İsrail, Ürdün, Lübnan, Filistin, Kıbrıs ve Suriye’yi kapsayan Doğu Akdeniz bölgesinde son 900 yılın en büyük kuraklığının yaşandığını duyurmuştu. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi ise 2016’nın Mart ayında tarihin en sıcak Mart ayının yaşandığını duyurdu. Önümüzde oldukça kurak bir yaz olacağı açık. Fakat hükümet bir yandan tüm yetersizliklerine rağmen Paris İklim Anlaşması’na imza atarken bir yandan da termik enerji santralleri açılışına devam ediyor. İstanbul’un en önemli su kaynaklarını barındıran kuzey ormanları 3. havalimanı, 3. köprü ve otoyol projeleri ile yokediliyor. Tüm bunların yanında Türkiye’de de diğer ülkelerde de direnişler kazanım elde edebiliyor. Cerattepe bunun en son örneği.

Su Hakkı Kampanyası olarak böyle bir dönemde bu yıl için önümüze koyduğumuz yerel, ulusal ve uluslararası düzeydeki etkinlikleri ve kampanyaları ilgilenen herkesle birlikte düzenlemek için 3 Mayıs Salı günü saat 18.00‘da bir aktivistler toplantısı gerçekleştiriyoruz. Tüm dostlarımızı su hakkımızı ve yaşam hakkımızı savunmak için birlikte tartışmaya ve birlikte mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

Toplantıda neler konuşulacak?

Geçen yıl başlattığımız ve yıl sonuna kadar sürecek “Susarak yaşanmaz, susuz hiç yaşanmaz” kampanyasının gidişatı hakkında bilgi verilecek. Kampanya, su hakkının bir insan hakkı olarak anayasada tanınmasını ve aynı zamanda musluklardan temiz, içilebilir nitelikte suyun, temel gereksinimleri karşılayabilecek miktarının ücretsiz sağlanmasını talep ediyor. Kampanyayı nasıl daha etkin bir hale getireceğimizi de ayrıca birlikte konuşacağız.

Dersim, Diyarbakır gibi illerde yapılması planlanan etkinlikler hakkında bilgi verilecek. İstanbul’da yapmayı planladığımız su festivali ve uluslararası konferans hakkında da birlikte konuşacağız ve nasıl örgütleyebileceğimizi tartışacağız.

Aktivistler toplantısı herkesin katılımına açıktır. Toplantı kampanyanın ofisinde gerçekleştirilecektir.

su-hakki-eylemi

Adres: Ömer Hayyam Caddesi, Ömer Hayyam Palas Apartmanı, Daire:2 Dolapdere/İstanbul

Ulaşım: Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünün hemen karşısında yer alan Ömer Hayyam caddesinden girildiğinde 200 metre sonra soldaki bina.

İstiklal caddesinden gelecekler için Galatasaray meydanı karşısından Ömer Hayyam’a inen sokağa girip düm düz Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsüne doğru yürüyebilirsiniz. Tarlabaşı Bulvarı’nı alt geçiti kullanarak geçmeniz gerekiyor.

Facebook etkinlik sayfası için tıklayınız.

İletişim: 0533 447 9709