Alakır’da HES direnişi sürüyor: Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi

Kaynak: Kuzey Ormanları Savunması

Hakkında Danıştay’ın aldığı “Koruma alanında HES yapılamaz” kararı bulunmasına rağmen Dereköy HES şirketi Alakır Vadisi’ne girerek çalışmalara başlamıştı. Alakır Nehri Kardeşliği’nin açtığı davaya mahkeme “Acil Yürütmeyi Durdurma” kararı verdi.

Kumluca Kaymakamı ile yapılan görüşmede 21 Haziran Salı Antalya Vali Yardımcısı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ve Kumluca Kaymakamı’nın REİS şirketi tarafından hukuksuzca devam eden Dereköy HES inşaat sahasına giderek durumu yerinde inceleyecekleri söylendi.

Alakır Nehri Kardeşliği konu ile ilgili kısa bir açıklama yayınladı. Açıklama şöyle:

Hakkında Danıştay’ın aldığı “Koruma alanında HES yapılamaz” kararı bulunmasına rağmen REİS şirketinin bu yargı kararını atlatmak için bahane gösterdiği ‘kapasite arttırımı’ iznine karşı derhal açtığımız davada mahkeme ‘Acil Yürütmeyi Durdurma’ kararı verdi!

Karar az önce avukatımıza tebliğ edildi. Yani hukuksuz katliamları için tek bahaneleri de ortadan kalkmış oldu. Artık tam anlamıyla hukuksuz inşaat. Halen bu yargı kararlarını uygulayacak yetkilileri bulamadık.

Kumluca Jandarma Komutanlığı’nı aradık. “Durdurma yetkimiz yok. Sadece zabıt tutabiliriz” dediler. Şimdi bölgeden insanlar avukatla beraber Kumluca Kaymakamlığı’na gidiyorlar.

Gelişmeleri aktaracağız.

Mücadeleye devam!