Konferans Videoları: Türkiye’nin Kalkınma Hamlesi ve Su Gaspı

12-13 Kasım 2016 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde Su Hakkı Kampanyası tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Su Mücadeleleri Konferansı’nda yedi oturum olarak yapılan konuşmaları yayınlamaya devam ediyoruz. Konferansın dördüncü oturumu olan “Türkiye’nin Kalkınma Hamlesi ve Su Gaspı”nda yedi ayrı şehirden gelen aktivistler verdikleri mücadeleleri anlattılar.

Tüm anlatıların gösterdiği ise Türkiye’nin kalkınma ve büyüme  hedefleri altında maden, termik santral, HES, baraj ve mega projelerle toprağın, suyun, havanın kısacası tüm doğal varlıkların yıkıma uğratıldığıydı. Bu büyük yıkıma karşı yine Türkiye’nin dört bir yanında inanılmaz mücadeleler verildiğini, bizzat bu mücadelelerin en önünde yer alan kişilerden dinleme imkanını aşağıdaki videolarda bulabilirsiniz. Bu  konuşmaların yerel, bölgesel, uluslararası mücadelelere güç katmasını dileyerek sizlerle paylaşıyoruz.

Mehmet Baki Deniz (Kuzey Ormanları Savunması) 

.

Nur Neşe Karahan (Yeşil Artvin Derneği Başkanı)

Murat Demir (Bursa Doğa-Der)

Leyla Mumin (Mezopotamya Ekoloji Hareketi) 

Berrin Esin Kaya (Ege Çevre ve Kültür Platformu- EGEÇEP) 

Gürcan Kırımlı (Doğal Yaşamı Koruma Vakfı- DAYKO)

İnci Bilgiç (Alakır Nehri Kardeşliği)

Su Hakkı Kampanyası olarak önümüzdeki aylarda bir Uluslararası Su Mücadeleleri Konferans Kitapçığı’nı yayınlayacağız. Bu kitapçıkta, konferansta konuşulan sunumların bir kısmının makale haline getirilmiş versiyonları ve oturum konuları üzerine hazırlanmış çeşitli makaleler yer alacak. Kitapçığa internet sitemizden ve Su Hakkı Kampanyası ofisinden ulaşabileceksiniz.