Kuzey Dakota’da petrol boru hattına karşı mücadele yeniden yükseliyor

Kuzey Dakota’da aylardır süren Dakota Erişim Boru Hattı karşıtı mücadele bugün yeni bir sürece evrildi. Su Hakkı Kampanyası sayfasını takip edenlerin hatırlayacağı üzere ABD’nin yeni başkanı Trump, 20 Ocak’ta göreve gelir gelmez daha önce durdurulmuş olan projenin yeniden başlatılması talimatı vermişti. Başını Sioux kabilesinin çektiği su savunucuları 7 Şubat Salı günü, Trump’ın talimatına uygun olarak şirketin harekete geçtiğini belirtti ve 8 Şubat için tüm ülkede ve dünyada eylem çağrısı yaptı.

Eylem ve dayanışma çağrısı şöyleydi:

“Standing Rock’ta bulunan Yerli Koalisyonu olarak, şirketlerin her zamanki işleyişini engellemek ve petrole ve faşizme karşı ortak bir küresel direniş başlatmak için 8 Şubat tarihini uluslararası acil eylem günü ilan ediyoruz. Bütün mücadeleleri birleştirmeyi, uzun dönemli bir hareket oluşturmayı, uzun mesafeli bir mücadeleyi amaçlıyoruz.

Standing Rock kabilesi mütemadiyen kampa gelen insanları eve dönmeye davet etti ve bunu anlıyoruz. Bundan bağımsız olarak, su savunucuları kararlı bir şekilde kara yılanı [boru hattı kastediliyor] durdurmak için Sacred Stone Kampı’nda kalmaya devam etti ve onları destekliyoruz. Eğer kampa gidecek olursanız polis şiddeti, kitlesel gözaltılar, herhangi bir yasa ihlali ile suçlanma, gözaltında kötü muamele, hedef gözeterek işkence ve bölgede araç kullanırken ırksal ayrımcılık gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Bizler tüm dünyada acil eylem çağrısı yapıyoruz.  LÜTFEN, BU BİZİM SON DİRENİŞİMİZ. Lütfen everydayofaction.org sayfasını bulunduğunuz yerde bir eylem koymak ve kaydolmak için ziyaret edin. 8 Şubat’ta gerçekleşen eylemleri görmek için dünya eylem haritasına göz atın.

Ayrıca lütfen yoğun baskılara maruz kalan su savunucularının yasal sürecine destek olmak için maddi bağışta bulunun.”

Kaynak: Sacred Stone Camp