Alanya, Anamur, Didim, Bodrum… Türkiye kül oluyor

 

Kaynak: Cumhuriyet, 2 Temmuz 2017. Alanya, Manavgat, Anamur, Didim, Menderes ve Bodrum’dan art arda gelen yangın haberleri korkuttu. Onlarca hektarlık alan küle dönüştü. Sıcaklıkların artmasıyla Türkiye’nin çeşitli yerlerinden yangın haberleri akmaya başladı. Alanya, Manavgat, Anamur, Didim ve Menderes’teki yangınlarda onlarca hektarlık orman küle döndü. Alanya’da itfaiyenin söndürme çalışmaları yeterli olmayınca vatandaşlar kovayla su taşıdı.

ANTALYA

Alanya ilçesinin Sapadere Kanyonu’nda önceki sabah çıkan orman yangını dün öğleden sonra kontrol altına alınabildi. Yüksek sıcaklık ve rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangında itfaiye erleri ve orman işçilerinin de bulunduğu 10 kişi hafif yaralandı. Yangın yüzünden bir mahalle tamamen boşaltıldı, 10’a yakın ev zarar gördü. 500 hektarlık alan küle döndü. Alanyalılar bu yangını atlattık derken dün sabah bu kez daha çok yerleşik yabancıların yaşadığı Kargıcak’tan yangın haberi geldi. Makilik alanda başlayan yangın, muz bahçeleri, sera ve lüks villaları bir anda sardı. 50 dönüm makilik ve ormanlık alan zarar gördü. Kargıcak Mahallesi Muhtarı Ramazan Yıldırım, yangının elektrik tellerinden çıkmış olabileceğini söyledi.

Evleri tehdit etti

MERSİN’in Anamur ilçesine bağlı Yukarı Kükür Mahallesi civarındaki kızılçam ormanı ve makilik alandaki yangında 40 hektarlık alan zarar gördü.

AYDIN’ın Didim’e bağlı Hisar Mahallesi’nde makilik alanda sitelere yakın yerde çıkan yangın, büyümeden kontrol altına alındı. 3 dönümlük alan yandı.

Elektrik ve su kesildi

İZMİR’in Menderes ilçesi Şaşal Mahallesi yakınlarındaki makilik alanda çıkan yangın ormana sıçradı. 50 hektarlık alanda etkili olan yangında enerji nakil hatları zarar gördü. Menderes, Gümüldür ve Özdere’de elektrikler kesildi. Menderes, Buca, Karabağlar, Gaziemir, Konak’ta sular kesilirken, gece saatlerinden itibaren kademeli olarak verilmeye başlandı.

Alevler antik tiyatroda

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde tarım arazisinde başlayarak makilik alana ilerleyen yangında alevler, 3 bin yıllık antik tiyatronun içine kadar girdi. Yerleşim yerlerine 50 metre kadar yaklaşan alevler korkuturken, yangın kısmen kontrol altına alındı.