Elmadağ’da bir haftadır akmayan su vatandaşı sokağa döktü

Kaynak: Hürriyet, 6 Temmuz 2017
Ankara’nın Elmadağ İlçesine bağlı Şehitlik ve Havuzbaşı mahallerinde sık sık kesilen, son bir haftadır da akmayan musluk suları, mahalle sakinlerini sokağa döktü. Altyapı sıkıntısı nedeniyle boruların çürüyüp patladığı, kentsel dönüşüm nedeniyle de son 5 yıldır hizmet verilemediği belirtilen iki mahallede sık sık kesilen musluk suyu, vatandaşları sıkıntıya soktu. Sıcak yaz günlerinde perişan olduklarını belirten vatandaşlar, soruna çözüm getirilmesini istediler.
Su sıkıntısı sorunlarının 5 yıldır devam ettiği belirten mahalle sakinleri, “Musluk sularımız bazen 3, bazen 5 gün, son haftada ise 7 gündür hiç akmadı. Bir ara sularımız geldi, 7-8 saat sonra yeniden kesildi. Su hayattır, susuz hiç bir şey olmuyor” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Hasanoğlan’nın en eski yerleşim yerinde ikamet ettiklerini belirten vatandaşlar, “1953 yılında yapılan alt yapı ile idare ediliyoruz. Bu iki mahallede binlerce aile yaşıyor. Ama gel gör ki ne sularımız düzenli akıyor, ne de alt yapımız düzgün. Bu nedenle sık sık sularımız kesiliyor. Susuz kaldığımızda yüzlerce metre uzaklıktaki pınarlardan su taşıyoruz. Bu pınarların da ne derece sağlıklı olduğunu bilemiyoruz” diyerek sıkıntılarını dile getirdiler.

SU AKMIYOR, DOĞALGAZ, KALDIRIM YOK, YOLAR ASVALTSIZ
Tepkisini dile getiren Şehitlik Mahallesi sakinlerinden Havva Mercan Şafak, “Mahallemizde son beş yıldır devamlı su kesintileri oluyordu. Ama son aylarda günlerce, son 7 gündür de sularımız hiç akmadı. Çözüm için başvurmadığımız makam kalmadı. ‘Taşıma su ile değirmen dönmez’ diyorlar. Bizler de yüzlerce metre uzaklıktan su çekerek ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz. Bazen de belediye tankerlerle su gönderiyor. Şehitlik ve Havuzbaşı Mahallesi’ne kentsel dönüşüm nedeniyle hiç bir yatırım yapılmadı. 1953 yılında yapılan alt yapı ile hizmet almaya çalışıyoruz. Bu nedenle evlerimizde doğalgaz yok, yollarımız asfaltsız, kaldırım yok. Biraz rüzgar esse elektriklerimiz kesiliyor. Kentsel dönüşüm projesinin iptal edildiği konusunda duyumlar alıyoruz. Susuz yaşam olmuyor. Yetkililerin alt yapı sorununu biran önce çözüme kavuşturup, sıkıntımızı gidermelerini istiyoruz” dedi.