Ana Sayfa Etiketler Ekonomi

Etiket: ekonomi

Su özelleştikçe, adaletsizlikte boğuluyoruz!

Ekonominin kaygan hali sürdükçe, bardağın yarısının dolu mu boş mu olduğuna karar vermek güç. Fakat, şunu söyleyebiliriz ki, bardağı doldurmak için önce musluktan su akması gerek!

İnşaat ekonomisinin Arhavi eşiği

AKP’nin yeni ekonomi politiği, kimisi yeni kimisi eski sınırlı sayıda imtiyazlı sermayedarın siyasi sadakatları üzerinden yeni metotlar ve imkanlar açılarak büyütülen kamu rantını paylaşmalarından ibaret. Bu paylaşımda siyasi erk hem ayrıcalıkları dağıtarak hem de ihale, doğa koruma, kentsel prensipler gibi bir dizi denetleme mekanizmasını göz ardı bırakarak kilit bir rol oynuyor.

Bakan Eroğlu yine HES’leri savundu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, HES projelerinin milli bir mesele olduğunu belirterek, “HES projeleri tüm dünyada teşvik edilirken biz de karşı çıkılmasına anlam veremiyoruz” dedi. Eroğlu, HES'leri savunurken "karşı çıkanların mahkemeye gidenlerin avukat paralarının dahi uluslararası vakıflardan aldıkları" söylemeyi de ihmal etmedi.

Kuraklığın cebimize etkisi

Yağışlar beklenenin altında kalınca kuraklık, sebze-meyve fiyatlarında etkisini göstermeye başladı. Fırıncılar, buğdayda ve unda spekülatif zamlar olduğunu söylüyor. Seçim sonrası ekmeğe zam gündemde.