Sabancı’da bir canın bedeli bin TL

Kaynak: İhlas, 9 Nisan 2012

24 Şubat Cuma günü meydana gelen, Adana Kozan’daki Gökdere Köprü Barajı’nın derivasyon tünelinin kapağının patlaması sonucu kaybolan 4 kişinin cesedine halen ulaşılamadı.

Adana Kozan’daki Gökdere Köprü Barajı kapağının patlaması sonucu kaybolan 10 işçiden 6’sının cesedine ulaşılırken, kayıp 4 kişinin cesetlerini arama çalışmaları devam ediyor.

10 cana mal olan patlamanın üzerinden 1.5 ay geçmesine rağmen, Sabancı Grubu’nun vurdum duymazlığı sürüyor. Acılı aileler ölen yakınlarına yas tutarken Sabancı’lar tarafından 10’ar bin lira sus payı verildi.

Gökdere Barajı inşaatında hayatını kaybeden işçilerden Erkan Yiğen’in kardeşi Zafer Yiğen’in, Sabancı Holding’in acılı ailelere 10’an bin lira sus payı teklif ederek olayı örtbas etmeye çalıştığını söyledi. 28 yaşında ve baraj inşaatında kepçe operatörü olarak çalışan Erkan Yiğen, arkasında acılı bir eş ve çocuk bıraktı.

10 BİN LİRAYI MAHKEMEDE DELİL OLARAK KULLANACAK
Sabancı Holding kuruluşlarından EnerjiSA firmasının Adana Kozan’da inşa ettirdiği Gökdere Köprü Barajı inşaatının derivasyon tünel kapağının patlaması sonucu hayatını kaybeden 10 kişiden biri olan kepçe operatörü Erkan Yiğen’in kardeşi Zafer Yiğen, “Olaydan sonra abimin cesedi 3. günde bulundu. Erkan abimin ölümünden 7 gün sonra taşeron firma olan Özaltın-Cengiz İnşaat’dan yetkililer gelerek Sabancı Holding adına 10’ar bin lira sus payı verdiler. Sonradan öğrendik ki; bütün ailelere aynı teklifte bulunmuşlar. Biz olayın hesabını sormak için dava açtık. Bu parayı da mahkemede delil olarak kullanacağız” dedi.

SABANCI’DAN 4 CESEDE 1 FESTİVAL
Gökdere Köprü Barajı faciasının üstünden 1.5 ay geçmesine rağmen, halen cesedine ulaşılamayan işçilerin aileleri bekleyişlerini sürdürüyor. Projenin sahibi EnerjiSA ve bağlı bulunduğu Sabancı Grubu ise vurdumduymazlığını festival yaparak gösteriyor.

Sabancı Vakfı işbirliğiyle düzenlenen “14’üncü Devlet Tiyatroları – Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali”nde İtalyan grup Studio Festi, Seyhan Nehri ve Taş Köprü üzerinde gösteri düzenlemesi acılı ailelerin acısına acı katıyor. Festival, 29 Nisan’a kadar sürecek.