Küresel ısınma değil küresel ölüm!

Its-Not-Warming-by-Milton-Glaser_dezeen_468_1 Bilim insanlarının yıllardır dikkat çektiği iklim değişikliği, sebep olduğu kasırgalar, hortumlar, ani yağışlar, seller, kuraklık gibi yıkıcı sonuçları nedeniyle artık görmezden gelinemez bir mesele. Bir çok hareket, kuruluş ve birey bu konuya liderlerin dikkatini çekebilmek ve iklim değişikliğini durduracak önlemleri almalarını sağlamak için çabalıyor. Milton Glaser de bunlardan biri.

I❤ NY logosunun tasarımcısı Milton Glaser, küresel ısınma ile ilgili farkındalığı arttırmak amacıyla bir logo tasarladı. “Küresel ısınma” terimini oldukça masum bulan tasarımcı “Küresel ısınma değil küresel ölüm” diyor.

Üzerinde yaşadığımız gezegenin ölmesinden daha önemli bir mesele olamayacağını düşünen tasarımcı Glaser herkesin dikkatini bu meseleye çekebilmek amacıyla bir rozet tasarlamış. Rozet, dünyanın uzaydan görüntüsünü anımsatıyor ve ufak bir yeşil ve aydınlık bölge dışında tamamı kara bir dumanla kaplı. Tasarımcı, bunun gezegendeki hayatın yok oluşunu temsil ederken diğer yandan da aydınlık kısmın, gezegeni savunmak için bir başlangıcı da temsil ettiğini söylüyor.

Rozetler 5’erli paketler içinde satılıyor. Satın alanların, rozetlerden birini kullanıp kalan 4 tanesini tanıdıkları kişilere hediye etmesiyle farkındalığın arttırılması amaçlanıyor.

Sosyal medyada da #itsnotwarming hashtag’i ile rozetleri fotoğrafların paylaşılması teşvik ediliyor. Kampanyanın amacı, bu sayede meseleye liderlerin dikkatini çekmek ve harekete geçmelerini sağlamak.

Kaynak: Deezen