Ankara’nın içme suyu millileri hastanelik etti!

ankara hastaKaynak: Ankara Haber

Ankara’nın içme suyu Kadın Basketbol Milli Takımı oyuncularını hastanelik etti iddiası. A Milli Kadın Basketbol Takımımızda forma giyen Tuğba Palazoğlu ve Esra Ural, iddiaya göre Ankara’daki suyun mikroplu olması nedeniyle virüs kaptı ve hastanelik oldu.

Başkent Ankara’nın şebeke suyunun sağlıksız olduğu yönündeki iddiaları güçlendiren bir olay daha yaşandı. İddialara göre Ankara’da kamp yapan A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın iki oyuncusu musluk suyu kullandıkları için hastanelik oldular.

Dünya Şampiyonası’nın hazırlıklarını Ankara’da sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımımızın iki oyuncusu ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) görevlileri ciddi sağlık sorunu yaşadı.

Ay yıldızlı oyunculardan Tuğba Palazoğlu ve Esra Ural, Sudan olduğu sanılan virüs kapınca hastanelik oldu. Bu oyuncuların yanı sıra, aynı otelde kalan TBF görevlileri de aynı şikayetle sağlık kurumlarına gittiler.

“SU MİKROPLU AKIYOR”

Genel tahmin musluktan kullanılan suyun mikroplu olması. Son günlerde Ankara’da, resmi uyarılar yapılmasa da Kızılırmak’tan gelen şehir suyunun yeterince arıtılmadığı, ağır metallerle dolu ve mikroplu olduğu konusunda yaygın söylentiler vardı. Hatta bazı kişiler yakınlarına, “Diş fırçalarken dahi şişe suyu kullanın. Yıkanırken suyun ağzınıza girmemesine özen gösterin” uyarılarında bulunuyordu.