Su satıcılarına hijyen eğitimi şart!

susuuKaynak: Radikal

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ambalajlı su satışıyla ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğ kapsamında su satıcılarına hijyen eğitimi verilmesi ve ruhsatlandırma konularında sıkıntıların yaşandığını belirtti.
“Ambalajlı Su Satış Yerleri ile Ambalajlı Su Nakil Araçlarının Tabi Olacağı Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ” kapsamında İzmir’deki ilgili iş yerlerinin yaşadığı sıkıntıların çözümü için İZTO’da bir toplantı düzenlendi.

İZTO Başkanı Demirtaş, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır, Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Gündüz ile İZTO İçecek Meslek Komitesi üyelerinin katıldığı toplantıda sektör temsilcileri sorunları ve çözüm önerilerini tartışıldı.
Toplantıyla ilgili açıklama yapan Demirtaş, tüketimi çok geniş bir kitleye yayılan ambalajlı sularla ilgili sorunları yakından takip ettiklerini belirterek, hem üyelerinin sorunlarını çözmek hem de halkın sağlıklı su temin etmesini sağlamak için çalıştıklarını, son yayınlanan tebliğle ilgili de üyelerini bilgilendirdiklerini ifade etti.

Demirtaş, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Tebliğ ile birlikte su satış yerlerinin ruhsatlandırılması, elemanların hijyen eğitimi gibi konularda bazı sıkıntılar var. Bazı üyelerimizin belediyeden kaynaklanan ruhsat sorunları var. Diğer yandan sektörde çok hızlı bir eleman sirkülasyonu var. Günlük eleman değişimi bile oluyor ama 3 gün içinde elamanların değişiminin bildirilmesi gerekiyor. Tüm bu sorunları görüştük. İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ile verimli bir işbirliğimiz var. Sorunlarımızı ve taleplerimizi yazılı olarak da göndereceğiz.”