DEDAŞ su pompalarının elektriğini kesti

DEDAŞ-su-pompalarının-elektriğini-kesit-1Kaynak: Hürriyet, 21 Ocak 2014

Elektrik borcu bulunan belediyeler ödeme yapmayınca Dicle EDAŞ kesintiye gitti. DEDAŞ elektrikleri kesince belediyeler de DEDAŞ binalarını mühürlemeye başladı.

Belediyeler, yapılan bilgilendirmelere karşın neden elektrik borçlarını ödeyemediklerini açıklamaya çalışırken Dicle EDAŞ, kesintiler ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, kesintilerin şirket için yaşamsal, ticari zorunluluktan kaynaklandığı bildirildi. Dicle EDAŞ ekipleri tarafından elektrikleri kesildiği için abonelerine su veremeyen Diyarbakır’ın Silvan İlçe Belediye Başkanlığı ekipleri de DEDAŞ İlçe Şefliği elektrik arıza binasına mühür vurdu.

DEDAŞ-su-pompalarının-elektriğini-kesti-2
BAŞBAKAN’IN GELİŞİ ÖNCESİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, telefonla bağlandığı CNN Türk yayınında, kesintinin Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa’da etkili olduğunu söyledi. Anlı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cumartesi günü Diyarbakır’a geleceğine işaret ederek, “Bu büyük kesintinin Sayın Başbakan’ın gelişi öncesine denk getirilmesi de dikkat çekiyor” dedi. Anlı, kesinti uygulayan dağıtım şirketi DEDAŞ yetkilileri hakkında savcılığa da suç duyurusunda bulunduklarını aktardı.

ŞANLIURFA’DA DA KESİNTİLER YAPILDI
Kesintiler dün akşam saatlerinde Şanlıurfa ve ilçelerinde yaşandı. Akşam saatlerinde başlayan elektrik kesme çalışmaları gece yarısına kadar sürdü.

DEDAŞ-su-pompalarının-elektriğini-kesti-3

Dicle Edaş ekipleri, elektrik borcunu ödemeyen belediyelere elektrik kesintilerine başladı. Şanlıurfa’nın kent merkezinde ve Akçakale, Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Halfeti, Harran, Hilvan, Siverek, Suruç, Viranşehir ilçelerinde toplam 150 personel ile akşam 16.30 sıralarında kesintileri başlatan ekipler, faturaları ödenmeyen ve suyun gönderildiği pompaları besleyen elektrik direk ve trafolardan enerjiyi kesti. Kimi zaman araçlarla kimi zaman ise yaya olarak direk ve trafolara ulaşan ekipler, gece yarısına kadar çalışmalarını sürdürdü. Arıza ve teknik ekiplerin gerçekleştirdiği kesintiler, şirketin hukuk bürolarında görevli avukatlar nezaretinde gerçekleştirildi. Kesintilerle, Viranşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nden su olan merkez ve ilçelerdeki yüzlerce köy susuz kaldı.

Dicle EDAŞ yetkilileri ise uyarılara rağmen ödenmeyen faturalar nedeniyle kesintileri uygulamak zorunda kaldıklarını ifade etti.