HES’çiler Arhavi’ye de gelemedi

arhavi-hesKaynak: Evrensel

Arhavi -Fındıklı yaylalarına yapılacak olan Taşdibi HES projesi için yapılmak istenen ÇED toplantısına yetkililer gelemedi ve toplantı iptal edildi.

Arhavi-Fındıklı yaylalarına yapılması planlanan Taşdibi HES projesi için yeniden ÇED süreci başlatıldı. Proje bölgede yapılması planlanan en yüksek rakımlı projelerden biri. Proje Abu Suyu üzerinde, Arhavi’nin Yurt Yaylası’nın dibinden başlayarak Fındıklı Çatak Yaylası’nda sonlanıyor.

Fındıklı halkı ise duruma tepki göstererek önceki gün basın açıklaması düzenlemişti. Dün de, Arhavi Bayraktar Kültür Merkezinde ÇED toplantısı yapılacaktı. Fındıklı’da olduğu gibi Arhavi’de de hiçbir yetkili toplantıya gelemedi.

Arhavi Doğa Koruma Platform Sözcüsü Nuran Pişmişoğlu, “Dün Fındıklı’da hem Arhavi’yi hem Fındıklı’yı ilgilendiren bir proje olan Taşdibi HES Projesi için yapılması planlanan ÇED toplantısı, şirket yetkililerinin gelmemesi sonucu iptal edildi. Bugün burada Arhavi derelerinin kaderi için bir aradayız. Fındıklı örneğinde görüyoruz ki, direnen ve birlik olan halklar karşısında hiçbir güç duramıyor” diye konuştu