HES karşıtlarına “terörist” diyen başkana soruşturma

hesMart ayında Tokat’ın Zile ilçesinde HES’i protesto eden köylüleri “terörist” ilan eden AK Partili Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ile 8 AK Partili encümen üyesi hakkında mahkeme kararına rağmen imar değişikliği yaparak vatandaşın hakkını ihlal ettikleri gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı “soruşturma” izni verdi.
İçişleri Baş Müfettişi tarafından hazırlanan karar İçişleri Bakanı Eftan Ala’ya sunuldu. Ala, 20 Ocak’ta “olur” verdi. Belediye Başkanı Vidinel kararın iptalı için Danıştay’a başvurdu. Bir vatandaşın arsası üzerinde mahkeme kararı olmasına rağmen imar değişikliği yaparak hakkını ihlal ettikleri iddia edilen Başkan ve üyeler hakkında hazırlanan soruşturma kararı şöyle:
“BİTİŞİK” PLAN “AYRIK” YAPILDI
“Şikâyetçi, Mustafa Güzel’e ait arsanın şehir imar planında ‘bitişik nizam’ 5 katlı imarlı olduğu halde, Belediye tarafından düzenlenen imar çapında söz konusu taşınmazın “ayrık nizam” 5 kat olarak gösterildi. Şehir imar planına aykırı olarak düzenlenen bahse konu imar çapının iptali için müşteki Tokat İdare Mahkemesi’ne dava açtı.
Mahkeme, yürütmenin durdurulması yönünde karar verdi. Zile Belediyesi, imar planına uygun olarak düzenlenen çapın verildi, sonrasında Tokat İdare Mahkemesince bahsi geçen imar çapının iptal edildi. İmar planına uygun olarak mahkeme kararına istinaden düzenlenen imar çapını esas alarak devam eden bina için müştekinin proje tadilatını çizdirip Belediye’ye müracaat ettiği, proje değişikliği konusunda bir cevap verilmediği, yargı kararına rağmen müştekinin proje tadilatı engellemek amaçlı Zile Belediye Meclisince söz konusu alanda yapılan tadilat imar planı değişikliği ile bitişik nizam olan yapı şeklinin ‘ayrık’ olarak değiştirildiği anlaşılmıştır.”

Kaynak: Hürriyet