Roth, Hasankeyf’te 1m² toprak satın alıyor

Kaynak: www.habercek.com, 1 Nisan 2010
Hasankeyf’i ziyaret eden Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Almanya’da Türk okulunun açılması için anlaşan Başbakan Erdoğan ve Angela Merkel’in Hasankeyf’i kurtarmak için de anlaşmalarını istedi.Roth, ayrıca sembolik olarak Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir ile birlikte 1 metrekare toprak satın alacaklarını söyledi.

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, bazı temaslarda bulunmak üzere gittiği Federal Kürdistan Bölgesi’nden dönerken Hasankeyfi ziyaret etti. Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi üyeleri, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği üyeleri tarafından karşılanan Roth, daha sonra Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen’i makamında ziyaret etti.

Eskiden çatışmalarla gündeme gelen bölgenin şimdi turizmle gündeme geldiğini savunan Claudia Roth, bunda Hasankeyf’in tarihi etkisinin olduğunu ifade etti. Roth, Hasankeyf’i sular altında bırakmanın hem tarih hem de insanlar için cinayet olduğunu kaydetti.

Hasankeyf’in kurtulması için farklı kampanyaların düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Claudia Roth, “Almanya’daki ünlü isimlerin Hasankeyf’te simgesel olarak 1 metrekarelik toprak satın alması ve bu şekilde gündem oluşturması için girişimlerim olacak. Bu sadece manevi bir katkı. Ama ses getireceğini ve Hasankeyf için umut yaratacağını umuyorum” dedi. Kendisinin ve Cem Özdemir’in birer metrekarelik alanlar alacağını belirten Roth, ayrıca burada alacağı iki kuzuya da Claudia ve Cem isimlerini vereceğini söyledi.

Gazetelerin sorusu üzerine Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Almanya’da Türk okulu açılması görüşmesine de değinen Roth, “Onu görüşmeden önce Erdoğan ve Merkel buraya Hasankeyf’e gelsin. Belediye Başkanı ile görüşsün ve okul açılımından daha önemli olan Hasankeyf’i kurtarma konusunda anlaşsınlar” diye konuştu. Roth, ziyaretin ardından Diyarbakır’a geçti.

http://www.habercek.com/index.php?option=com_content&task=view&id=19082&Itemid=57