‘Saçmalamanın da sınırı var!’

Kaynak: www.emekdunyasi.net

Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi, Başbakan Erdoğan’ın “Taksim’deki olayı yapanlar ile Ilısu Barajı’nın yapımına karşı çıkanlar aynı zihniyettedirler” açıklamasına ‘saçmalamanın da bir sınırı olduğunu’ belirterek sert tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Ilısu Barajı altında kalacak olan Ilısu Köyü sakinlerine yapılan toplu konutların anahtar teslimi töreninde “Taksim’deki olayı yapanlar ile Ilısu Barajı’nın yapımına karşı çıkanlar aynı zihniyettedirler” açıklamasına Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi’nden tepki geldi.

Başbakan Erdoğan’ın açıklamasına sert tepki gösteren Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi Sözcüsü İpek Taşlı, saçmalamanın da bir sınırı olduğunu belirterek, “Çevreyi korumaya çalışmanın, tarihi sonraki nesillere aktarma mücadelesini bombalı bir saldırıyla özdeşleştirmek hastalıklı bir zihniyetin ürünüdür” dedi.

‘BİR KATİL VARSA, O DA ERDOĞAN VE ÇETESİDİR’

Bir tarihi mirası, kültürü, doğayı ve içindeki canlıları yaşatmak için mücadele ettiklerini altını çizen Taşlı, “Bu noktada katil sıfatı bizim yaşatmaya çalıştığımız değerleri yok eden kimselere daha çok yakışır. Ortada bir katil varsa buda yaptığı barajlarla ülkeyi göllete çeviren oradaki yaşamları sona erdiren, ülke sularını yerli yabancı firmalara peşkeş çeken Erdoğan ve çetesidir” dedi. Başbakan’ın sarf ettiği sözler yüzünden kendisinin de bu mücadelenin içinde bulunduğundan dolayı Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunacağını aktaran Taşlı, “Hasankeyf’i yaşatma mücadelesini veren tüm kişi ve kesimleri Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunma çağrısı yapıyorum” dedi.

EmekDunyasi.Net