Diren direnebildiğin kadar Karadeniz!

Kaynak: www.gazetea24.com, 22 Haziran 2012
Sanatçılar, müzisyenler, HES Projeleriyle başı dertte olan Doğu Karadeniz’i korumak için bir araya geldi.

Doğu Karadeniz’de 2010 rakamlarıyla yüzü dava edilmiş olan yüz otuz sekiz inşaat halinde HES projesi var. 2239 bitkisel varlığın 222′sinin endemik olduğu Doğu Karadeniz’i korumak için sanatçılar, müzisyenler bir araya geldi.

Sanatçılar, müzisyenler Apolas Lermi, Selçuk Balcı ve yönetmen/müzisyen Onur Yıldız’ın fikri öncülüğünde Karadeniz’in muhalif damarını diri tutmak için bir araya geldiler.

Karadeniz’deki yaşam alanlarına yönelik saldırılara, çayda ve fındıkta sömürüye, yörenin anadillerinin ve kültürünün ölümüne, çevre kirliliğine, denizsizliğe, alabalıksızlığa, deresizliğe karşı isyankar ve aydınlık Karadeniz’in sesi oldular.

Apolas Lermi’nin Kalandar albümünde seslendirdiği “Seçim Zamanı” adlı şarkısının Şevval Sam, Hülya Polat, Niyazi Koyuncu, Efkan Şeşen, İlknur Yakupoğlu, İlkay Akkaya,Grup Yorum, Aydoğan Topal, Bayar Şahin, İhsan Eş, Savaş Yakupoğlu, Deniz Ayata (Teona), Ömer Aykut (Gurgula), Erdal Bayrakoğlu, Hikmet Akçiçek (Vova), Resul Dindar (Karmate), Tanju Topal, Yaşar Kurt, Apolas Lermi ve Selçuk Balcı tarafından yeniden seslendirilmesi ile tamamlanan -ya da başlayan- çalışmanın hazırlanan klibi, 17 Haziran pazar günü Kalan Müzik’in 20. yıl konserlerinin Karadeniz ayağında Harbiye Açıkhava’da izleyiciyle buluşmuştu.