Trabzonspor’un gözü paradan başka bir şey görmüyor

Trabzonspor, Trabzon Çaykara İlçesindeki Uzungöl beldesine HES yapma projesinde ısrarını sürdürüyor.  Kulüp Başkanı Sadri Şener, dün proje ile ilgili son çalışmaları yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde sürecin tamamlanacağını söyledi.Şener, Uzungöl’e HES yapma konusunda ısrarlarını  “Bir yönetim, görev süresince daha sonrasına dair kalıcı gelir kaynakları bırakabiliyorsa en iyi hizmetlerden birine imza atmış demektir. Bizler de bundan sonraki arkadaşların da elini rahatlatacak adımlar atıyoruz. HES bunlardan biri. Para kazandırmaya başladıktan sonra yılda 10 milyon TL sabit gelir sağlanacak” diyerek açıkladı.

Trabzonspor taraftarları ve bölge halkı Uzungöl’de HES istemediklerini çok sayıda eylemlerle dile getirdi. İmza kampanyaları başlattılar, UEFA’dan destek istediler. Ama Kulüp yönetiminin gözü ne taraftarını ne de Uzungöl’ün o muhteşem doğal yapısını görüyor. Para adeta yönetimin gözünü kör etmiş durumda.

Taraftar ise doğa harikası olan beldelerinin bir santralle tahrip edilmesine, yok edilmesine, yöre halkını ekonomik felakete sürüklenmesine karşı mücadelesini sürdürmekte kararlı görünüyor. Taraftar gönülden bağlı olduğu takımın yönetimine “Doğamızı tahrip ederek parasal zenginliğin alınacağı düşünenlere, onlara destek olanlara, yok olmuş bir tabiatta hayatın mümkün olmadığını, parayla saadet olmayacağını anımsatmayı da vazifemiz sayıyoruz.”diyor.

Trabzonspor yönetimi HES kurmada ısrarını sürdürürse hem taraftarını hem de Uzungöl’ü kaybedeceği çok açık. Kırılan kalplerin ve doğanın tamiri mümkün değil.