Köylülerden HES’e karşı tenekeli protesto

Antalya-Manavgatta-HES- protestosuKaynak: Haberler7, 15 Mayıs 2014

Toplantının yapılacağı lokantanın önünde toplanan köylüler, teneke ve çan çalarak toplantıyı protesto ettiler. Kanyon Yenilenebilir Enerji Üretim Tic. A.Ş tarafından yapılıp işletilmesi planlanan ‘Çenger 1-2-3 Regülatörleri ve HES Projesi’ ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 9. maddesi gereğince halkı yatırım hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla Akseki Güçlüköy Mahallesi’nde bir lokantada yapılması planlanan toplantı katılım olmaması nedeniyle yapılamadı.

Toplantı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden gelen 5 görevli, vatandaşların protestosu ile karşılaştı. Ellerinde taşıdıkları HES karşıtı dövizlerle toplantı yapılacak mekanın önünde toplanan köylüler, teneke ve çan çalarak toplantıyı protesto ettiler.

Toplantıya katılım olmaması nedeniyle toplantıyı yapamayan Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri, Avukat Ramazan Ecevitoğlu ve TEMA Vakfı Antalya Şube Başkanı Şenay Malbora, Mahalle Muhtarı Murat Ceylan ve vatandaşların ısrarı üzerine tutanak tuttu.