Kuraklık nedeniyle balık transferi

kuraklik-nedeniyle-balik-transferiSivas’ın Şarkışla ilçesinde kuraklığın etkisiyle su seviyesi büyük oranda düşen Şarkışla Barajı’ndan önceki gün iki balıkçı tarafından ağlarla toplanarak kıyıdaki havuza konulan çok sayıda balık, Yapıaltın Barajı’na bırakıldı.

Aralarında turna ve yayın balıklarının da bulunduğu çok sayıda balık, Çakıroğlu ve restoran personeli tarafından Yapıaltın Barajı’na bırakıldı. Çakıroğlu ve beraberindekilere, Şarkışla Belediyesi zabıta ekipleri ve vatandaşlar yardım etti. Bekir Çakıroğlu, kuruma riskiyle karşı karşıya olan Şarkışla Barajı’ndan topladıkları yaklaşık 3 bin balığı Yapıaltın Barajı’na bıraktıklarını belirterek, “Barajda, muhtemelen çok az balık kalmış olabilir. Gücümüzün yettiği kadarıyla almaya çalıştık. Bundan sonrası nasıl olur bilemiyoruz” diye konuştu.

Şarkışla Barajı kıyısındaki restoranın işletmecisi Bekir Çakıroğlu, “Bu zamana  kadar böyle bir kuraklık görmedim. Barajı ilk defa bu halde görüyorum. Suyumuz çok az bir şey kaldı. Balıklar oksijensiz kaldıkları  başka bir baraja nakledeceğiz, yoksa balıkların hepsi telef olacak” dedi.

kuruyan-baraj-bataklik-oldu
Kuruma riskiyle karşı karşıya kalan barajın kıyısında derin yarıklar oluştu. Vatandaşların gezmesi için kıyıda bulundurulan deniz bisikletinin, suların çekilmesiyle barajın uzağında kaldığı görüldü. Öte yandan, çevrede otlatılan ve sulanmak üzere barajın kıyısına getirilen büyükbaş hayvanlardan biri, bataklığa saplandı. Çamura saplanan hayvan, çoban tarafından uzun uğraşlar sonucu çıkarıldı.