Sakine Öz: ”su hakkı ertelenemez”

CHP-Sakine-Oz-Manisa-Su-hakki-ertelenemezKaynak:Ajansmanisa, 19 Temmuz 2014

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı mahallelerdeki büyük çaplı su sıkıntısı günlerdir kalıcı çözüme kavuşturulamadı. Yeni Büyükşehir Yasası ile kapatılan köylerin sorunlarının büyüdüğünü belirten ve belediyelere aktarılan yetkilerin az sayıda personelle, yetersiz araçlarla ve hazırlıksız bir geçiş dönemiyle yürütüldüğünü aktaran  CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, AKP’ye muhalif seçmenin yoğun yaşadığı Dilek Mahallesi’nin de susuzluğa terk edildiğini söyledi, Saruhanlı Belediyesi’ni konuya acil çözüm bulmaya çağırdı.
CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz’ün Saruhanlı Dilek Mahallesi’nin su sorunu için açıklaması  şöyle:

“Büyükşehir Yasası’nın Manisa için son derece hazırlıksız, çoğu zaman hukuka uygun olmayan ve kentimizin koşullarına aykırı biçimde yürürlüğe girdiğini defalarca belirttik. Büyükşehir ve ilçeler arasında, mahallelerimizle belediyeler arasında sorunlar artmaya devam ediyor. Belediyelere aktarılan yetkilerle birlikte, eski köylerimizin imar, su, ulaşım sorunları her geçen gün büyüyor. Üstelik, ilçe belediyesine muhalif mahallelere eşit ve adil hizmet ulaştırma süreci de bu karmaşada gittkçe uzuyor.

Dilek’te Sular Tankerle, Bidonla Taşınıyor

Saruhanlımızın içme ve sulama suyu sorunu çok ciddi boyutlara varmıştır. Özellikle Alevi mahallesi Dilek’te, günlerdir içme suyu için tankerlerle, bidonlarla evine su taşıyan mahallelimiz, 2014 Türkiyesinde gerçek anlamda bir zulümle karşı karşıya…

Saruhanlı Belediyesi’nin, bayrama kısa bir süre kala, Saruhanlı genelindeki mahallelerde ve özellikle Dilek’te sayaç kontollerini, pompa ve borularda gerekli bakım ve onarımları, abonelik sürecini tamamlamasını, personel ve araç sayısını bir an önce arttırarak evlerimizdeki içme suyu sorununa kalıcı çözüm getirmesini bekliyoruz.

Dilek’teki susuzluk hastalıklara davetiye çıkarıyor; böceklenme artıyor ve kirli akan su yüzünden hastalıkların büyümesi an meselesi…

Su hakkı ertelenemez

Saruhanlı’da hamşehrilerimizin “su hakkı” daha fazla ertelenemez. Belediye yönetimi, aldığı oyun hakkını eşit ve adil hizmetle, daha fazla gecikmeden yerine getirmelidir.